© Tideaway via beeldbank RVO

Topsectoren

Topsectoren delen kennis

Het kabinet wil topsectoren waarin Nederland wereldwijd uitblinkt, nog sterker maken. Daartoe werken wetenschappers, ondernemers en overheid samen. Kennis delen, bijvoorbeeld via congressen, is daarbij een belangrijk onderdeel.

Door als Nederlandse associatie of vereniging een internationaal congres te organiseren, biedt u uw vakgebied een belangrijk podium. Het geeft uw instituut en Nederland als geheel, internationale zichtbaarheid en autoriteit in het vakgebied.

Topsectoren

De topsectoren zijn benoemd door het ministerie van Economische Zaken. Het zijn de volgende kansrijke kennisgebieden:

  1. Tuinbouw
  2. Agri & Food
  3. Water
  4. Life sciences & Health
  5. Chemie
  6. Hightech
  7. Energie
  8. Logistiek
  9. Creatieve industrie

Daarnaast is er extra aandacht voor ict, nanotechnologie en biobased economy.

Platform voor kennis

Het organiseren van een internationaal congres levert internationale aandacht op, autoriteit in het vakgebied en meer invloed op de internationale onderzoeksagenda. Ook het verwerven van budgetten voor research & development kan een impuls krijgen door internationale zichtbaarheid

NBTC helpt

NBTC helpt Nederlandse verenigingen en associaties bij het onderzoeken van de mogelijkheden om zelf een internationaal congres te organiseren. Wij ondersteunen de kandidaatstelling met tools en advies. En voor de organisatie van uw conferentie stellen wij u een sterk netwerk ter beschikking.

Meer weten?

Wilt u een internationaal congres naar Nederland halen? We helpen graag. Bel naar +31 (070) 3705705 of e-mail ons op [email protected] Lees meer