Wikkelhouse van Stayokay Dordrecht De Biesbosch
© Taco van der Werf
Categorie:Bijzonder overnachten

Zes unieke hotels in Dordrecht

Dordrecht heeft stadsrechten sinds 1220. Er zijn talloze historische monumenten en culturele erfstukken die stammen uit het koopmansverleden van de stad. De havens en het water in de binnenstad bieden een inkijkje in de fascinerende geschiedenis. Daaromheen vindt u gezellige terrassen, moderne winkelgebieden en kunstgaleries. Maak uw bezoek aan de stad onvergetelijk met een verblijf in een van de unieke accommodaties die staan voor het historische en moderne Dordrecht.

  • Maak kennis met het echte Dordrecht en kies voor een accommodatie met een eigen, lokaal karakter.
  • Overnacht in een monumentaal pand zoals een herenhuis of een watertoren.
  • Beleef iets van de begindagen van de stad in de dertiende eeuw.
Adres:
Spuiboulevard 99
3311GN Dordrecht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Villa Augustus

Wie omringd door natuur wakker wil worden, kan terecht in Villa Augustus, een voormalige watertoren tussen fraaie tuinen. In de markt annex keuken worden seizoensgerechten geserveerd die zijn bereid met producten uit de eigen tuin van het hotel. Kies voor een kamer in de toren zelf, een kamer in het voormalige waterreservoir of een drijvende kamer op het Wantij.

Hotel de Watertoren

Een andere Dordrechtse watertoren is verbouwd tot het al even charmante Hotel de Watertoren. Alle vijf de kamers bevinden zich in de zeshoekige toren en hebben een ingetogen, luxueuze stijl. Het hotel ligt aan de rand van de stad in de buurt van Nationaal Park De Biesbosch en polders waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Ook vindt u goede openbaar vervoer-verbindingen met Dordrecht en Rotterdam.

B&B In de Prinsenstraat

Reis terug in de tijd en overnacht in een herenhuis met monumentenstatus. B&B In de Prinsenstraat is een achttiende-eeuws pand dat generaties lang zorgvuldig is onderhouden. De twee slaapkamers zijn een perfecte combinatie van historische architectuur en modern comfort en bieden een uitzicht over ofwel de stad ofwel de haven. Het ontbijt wordt geserveerd in de oorspronkelijke keuken, waar de tijd zo goed als stil heeft gestaan, waardoor u de dag al op historische wijze begint.

B&B Appelsteiger

B&B Appelsteiger ligt in de buurt van de Voorstraathaven-Wijnhaven en heeft twee slaapkamers die uitkijken over het water en de bruggen. De lichte kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van boxspringbedden en moderne badkamers. U kunt ontbijten in de knusse keuken of desgewenst op uw kamer.

B&B Heer en Meester

Naast de Grote Kerk is in een pand uit 1613 B&B Heer en Meester gehuisvest, een gezellige en sfeervolle uitvalsbasis om Dordrecht te verkennen. Gasten voelen zich direct thuis in de ruime, lichte kamers. De B&B ligt op loopafstand van verschillende musea en bezienswaardigheden en er vertrekken boottochten vanaf de gracht voor de deur.

Stayokay Dordrecht De Biesbosch

Stayokay Dordrecht De Biesbosch ligt op een prachtige plek aan de rand van het Nationaal Park De Biesbosch. Het Wikkelhouse is een van de bijzondere accommodaties waar u voor kunt kiezen. Het huisje is gemaakt van gerecycled karton. Gasten die nog meer stilte willen, kunnen kiezen voor een verblijf in de Ecolodge, een drijvende hotelkamer midden in de Biesbosch. U heeft de beschikking over een kano en fietsen om de omgeving te verkennen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer