Zandvoort beach
© Olha Rohulya via Shutterstock

Nederlandse kust

Van de wadden-eilanden in het noorden tot de Zeeuwse stranden in het zuiden; Nederland heeft maar liefst 250 kilometer schitterend zandstrand met prachtige duinen. Dus of je nu houdt van een relaxed, hip, naakt, sportief of familie-strand, je vindt altijd wat je zoekt!

Wat zijn de mooiste stranden van Nederland?

De Nederlandse kustlijn is ruim 450 kilometer lang en overal langs de kust zijn prachtige stranden te vinden. Van sereen rustig tot gezellig druk. Dus of je nu naar het strand komt voor een ontspannen wandeling door de duinen, wil ontspannen bij een van de sfeervolle strandtenten of het water in duikt voor een dagje activiteit; de Nederlandse kust heeft voor iedereen wat te bieden.

Een van de populairste badplaatsen is Scheveningen. Met haar lange strand, iconische pier, gezellige boulevard en prachtige vuurtoren is het een trekpleister die het hele jaar door leuk is om te bezoeken.

Surfer with board in swells with Scheveningen pier in the background

Enjoying at beach pavilion Noosa in Zandvoort

Noordwijk biedt eveneens een imposant strandzicht, met maar liefst 13 kilometer aan sportieve mogelijkheden. Of wat dacht je van Egmond aan Zee? Populair onder families en een must voor iedereen die van een iets rustiger dagje aan het strand houdt.

Zandvoort is een van de bekendere kustplaatsen van Nederland. En niet zonder reden. Je vindt er uitgestrekte zandstranden, het is er hondsvriendelijk en het ligt op slechts 24 km van Amsterdam. En wil je juist niet op een druk strand liggen? Kijk dan een op de Waddeneilanden. Want of het nu gaat om uitgestrekte brede stranden, uniek duinlandschappen of een rustig familiestrand, op een van de wonderschone Waddeneilanden vind je het altijd.

Kustvakantie in Nederland beleven

Categorie: Ontdekken

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Categorie: Lezen

Met huisdieren op vakantie in Nederland

Wandel langs gezellige stranden, verblijf in prachtige Nationale Parken en beleef de leukste vakantie met je trouwe viervoeter.

Wat kun je allemaal doen aan de Nederlandse kust?

Voor de sportievelingen onder ons valt er genoeg te doen langs de kust van Nederland. Je vindt hier heerlijke wandel- en fietsroutes door prachtige duingebieden. Op het strand kun je spelen met de wind met een vlieger of een powerkite. Liever nog wat meer spanning? Laat je dan voortblazen over het strand op een blowkart of kitebuggy. In de zee valt ook genoeg te beleven en doen. Populaire activiteiten zijn onder andere peddelsurfen (suppen), golfsurfen en kitesurfen.

Blokarting or beach sailing at the Brouwersdam

Vakantie aan de kust

Winter on the beach in Zandvoort NIUS Beach House Photo Studio Zandvoort

Een vakantie aan de kust is zeker een van de beste manieren om Nederland te ontdekken. Lange strandwandelingen met de wind in je haren en je voeten in het zand, gevolgd door een kop koffie of een glas rosé in een van de gezellige strandpaviljoens - wat is er lekkerder? Pak je schep, zonnebril en strandlakens in en breng een bezoek aan de Nederlandse kust!

Tip: De Nederlandse kust is ook prachtig in de herfst en winter. En met een beetje geluk is het strand helemaal van jou.

#NederlandseKust

Reis langs de Nederlandse kust