Lior Steinberg sitting by water with mobile phone
© NBTC

Vakantie in Nederland: Handige tips

Staat een vakantie naar het veelzijdige Nederland op de planning? Perfect! Hier vind je handige tips die essentieel zijn voor een prettige reis en een heerlijk verblijf. Ontdek bijvoorbeeld de verschillende reismogelijkheden naar en binnen Nederland, bereid je voor op het wisselvallige Nederlandse weer, en laat je verrassen door unieke overnachtingsplekken. Van praktische reisinformatie tot inspirerende verhalen, maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring in Nederland.

Vervoer naar Nederland

Young happy couple standing and talking in front of the bus with their suitcase

Ontdek Nederland op een groene, verantwoorde manier. Reis gemakkelijk met de trein vanuit buurlanden dankzij het uitstekende Europese spoornetwerk. Of kies voor een aankomst per boot in Hoek van Holland, Amsterdam of Rotterdam. En voor wie er niet aan ontkomt om via de weg of lucht te komen, Nederland beschikt over uitstekende wegen en moderne vliegvelden. Ons compacte land is dus verrassend goed bereikbaar, vooral als je waarde hecht aan de meer duurzame reisopties.

Openbaar vervoer in Nederland

Het openbaar vervoer is de ruggengraat van de Nederlandse mobiliteit. Treinen, trams, bussen, pondjes en metro’s vormen een netwerk dat steden en dorpen naadloos verbindt. OVpay en de OV-chipkaart zijn de veelgebruikte betaalmethode binnen het openbaar vervoer. Ook duurzaamheid speelt een grote rol met het toenemend gebruik van elektrische voertuigen. Ook is het OV toegankelijk voor iedereen, dankzij uitgebreide voorzieningen voor reizigers met een beperking. Doe jezelf dus een plezier, en ervaar tijdens je vakantie de efficiëntie van het Nederlandse OV-systeem om werkelijk overal in het land te komen.

Rotterdam Central Station with tram stops

Plan je reis in Nederland

Couple travelling with luggage in train
Categorie: Ontdekken

Reizen naar Nederland

Met de trein, bus, vliegtuig en meer. Ontdek welk vervoer het beste bij jou past.

Cyclists crossing at Tivoli Vredenburg
Categorie: Ontdekken

Vervoer in Nederland

Plan je reis in Nederland. Wij adviseren je hoe je door Nederland kan reizen. Bekijk hier alle reisinformatie om te reizen door Nederland.

Station The Hague
Categorie: Lezen

Het openbaar vervoer in Nederland

Het openbaar vervoer in Nederland is makkelijk en comfortabel. Reis met trein, bus, tram, metro of pont naar je bestemming.

Het weer in Nederland

Lady in Picking Garden with her own picked tulips in bucket

Het Nederlandse weer, met zijn gematigd zeeklimaat, biedt elk seizoen iets unieks. Dat is mooi, maar zorg er dus wel voor dat je altijd voorbereid bent op alles: milde zomers, zachte winters, en de altijd onvoorspelbare regen. Geniet van de bloei in de lente, de aangename zomerwarmte, de kleurrijke herfst en de kans op winterse sneeuw. En vergeet je niet een paraplu mee te nemen voor de plotselinge buien? Het weer is divers en veranderlijk, wat elke dag in Nederland een nieuw avontuur maakt.

Bijzonder overnachten

Ontdek unieke verblijven die je vakantie onvergetelijk maken. Slaap bijvoorbeeld in drijvende huisjes, boomhutten, gerestaureerde watertorens of historische kastelen. Kies voor strandhuisjes met zeezicht of slaap avontuurlijk in een eco-lodge of tent. Deze bijzondere accommodaties bieden niet alleen comfort maar ook een diepe verbinding met de natuur. En doordat alles in Nederland zo goed bereikbaar is combineer je een accommodatie in de rustige natuurlijk perfect met uitstapjes naar onze bruisende steden. Laat je inspireren en kies voor een verblijf dat een verhaal vertelt.

Sail independently with your log cabin boat to the most remote spots in the middle of nature

Praktische informatie

Playing games at the wrap house in Gorssel Achterhoek
Categorie: Lezen

Vakanties en officiële feestdagen

Een overzicht van de Nederlandse vakanties en feestdagen.

Lady parked her bike to withdraw money at Geldmaat (Dutch ATM)
Categorie: Lezen

Pinautomaten, Tikkie’s en fooi: alles over geld in Nederland

Hoeveel fooi betaal je in Nederland? Kun je pinnen? Hoeveel cash kun je opnemen? Zo maar wat vragen die we uitgebreid voor je beantwoorden in een artikel over geld.

Couple after visiting Sanadome Hotel & Spa Nijmegen. Lady is in a wheelchair.
Categorie: Lezen

Reizen met een beperking

Meer informatie over de mogelijkheden en hulpmiddelen tijdens je verblijf in Nederland.

First aid training: blue gloves hand bandaging
Categorie: Lezen

Ziekenhuis, arts of noodhulp? Medische zorg in Nederland

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je op weg naar goede medische hulp.

Categorie: Ontdekken

Het weer in Nederland

Wat voor weer kun je verwachten in Nederland? Lees alles over het klimaat, de seizoenen, zonneschijn en regen, zwemmen in zee en de handigste tips.

Young ladies with bicycle in Hanseatic city Zwolle
Categorie: Lezen

Nederland vs. Holland

Ken jij het verschil tussen Nederland en Holland? Ga mee op ontdekkingsreis in het hele land.

Categorie: Lezen

Alles wat je moet weten over coffeeshops

Het Nederlandse beleid stelt klantveiligheid voorop met regels en vergunningen voor coffeeshops