© Gijs Versteeg via MarketingOost

Waarom gaan?

Zwolle staat bekend als historische Hanzestad, maar heeft ook een moderne dynamiek en bedrijvigheid. Loop van de middeleeuwse Sassenpoort naar de Peperbus, bezoek het museum De Fundatie en ontdek meer bezienswaardigheden. Je kunt heerlijk shoppen en uit eten in Zwolle. De stervormige stadsgracht met groene parken nodigen uit voor een wandeling of boottochtje.

Zien & doen

Eten & drinken

Overnachten

Bezienswaardigheden

Enkele van de historische bezienswaardigheden zijn De Peperbus, de Grote Kerk, de Sassenpoort, het Dominicanenklooster en een stukje bewaard gebleven Oude Stadsmuur uit de 15e eeuw. Om te winkelen heeft Zwolle een heerlijke binnenstad met volop keuze, lunchrooms en fijne restaurants. De Sassenstraat behoort tot de top 10 winkelstraten in Nederland. Bezoek zeker de bijzondere boekwinkel Waanders In de Broeren en het authentieke Zwolse Balletjeshuis. Voor kinderen is Dinoland een leuke attractie. De groene stad en omgeving leent zich voor vaartochtjes, wandelingen, fietstochten of relaxen in een van de parken. Geniet in de winter van het IJsbeelden festival en in de zomer van het stadsstrand, het Stratenfestival en het smakelijke evenement Chef’s Revolution.

Zwolle church tower, called Peperbus

Evenementen in Zwolle

Bekijk de kaart en plan je bezoek

Vervoer in Zwolle

Met het openbaar vervoer

Zwolle is goed bereikbaar, het is een belangrijk knooppunt met treinverbindingen door heel Nederland. Je loopt vanaf het treinstation in 10 minuten naar de binnenstad. Alternatief vervoer door de stad is een fietstaxi.

Met de auto

In Zwolle kun je goed parkeren, maar de binnenstad is autoluw. Volg de borden P-route en parkeer bijvoorbeeld in een parkeergarage. 

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen