Cyclists crossing at Tivoli Vredenburg
© Juri Hiensch via Utrecht Marketing

Vervoer in Nederland

Nederland heeft een van de beste infrastructuren ter wereld. Het is namelijk een klein en dichtbevolkt land, waardoor verkeersveiligheid extra belangrijk is. De afstanden tussen steden en dorpen zijn niet al te groot waardoor wij een zeer uitgebreid wegennetwerk hebben dat ook goed wordt onderhouden. Ook is Nederland steeds bezig met het verduurzamen van het land en de samenleving. Het hebben van een goede infrastructuur draagt daar aan bij. Daarbij heeft Nederland steeds meer elektrische vervoersmiddelen zoals elektrische stadsbussen.

Reizen met het openbaar vervoer

Nederland beschikt over een goed functionerend en betaalbaar openbaar vervoer. Je reist gemakkelijk met de trein, bus, tram, metro of pont door heel Nederland. Én niet te vergeten, het is ontzettend duurzaam. Nederland heeft namelijk een zeer uitgebreid spoornetwerk, ook zijn de treinen modern en voorzien van alle comfort. Coupés zijn ruim van opzet, stoelen zijn groot en comfortabel en de meeste treinen zijn zeer modern. Zo is er bijna altijd een digitaal display in de coupé aanwezig, waarop het laatste nieuws of de route-informatie en dienstregeling wordt getoond. Dit geldt ook voor bijna alle bussen, trams en metro’s. Een mooie aanvulling is dat Nederland steeds meer elektrische bussen in omloop heeft om te zorgen voor een duurzamere samenleving.

NS train through landscape with mill
Cycling in utrecht

Reizen met de fiets

Nederland is het ultieme fietsland, het wordt er met de paplepel ingegoten. Met een vlak landschap, korte afstanden, een mild klimaat en een goede infrastructuur is het niet verwonderlijk dat fietsen bijzonder populair is. Fietsen in Nederland is veilig, makkelijk en heel ontspannen. Meer dan 32,000 kilometer fietspad strekt zich voor je uit, dus je kan alle kanten op. Daarnaast is ook de bewegwijzering voor fietsers van het hoogste niveau, waardoor je als fietser nauwelijks kunt verdwalen. Tenslotte, en niet onbelangrijk, zijn Nederlanders gewend aan fietsers in het verkeer én houden zij dus rekening met je.

Reizen met de auto

Er is gezorgd voor een duidelijke bewegwijzering en dat maakt reizen met de auto in Nederland bijzonder veilig. Ook rij je makkelijk van en naar verschillende steden en locaties. Zo ben je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam al binnen 1 uur in de steden als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden. In iets meer dan 2 uur rij je vanuit de hoofdstad naar het zuidelijke Maastricht of het noordelijke Groningen.

Young couple puts bikes on car's bike rack
Station The Hague
Categorie: Lezen

Het openbaar vervoer in Nederland

Het openbaar vervoer in Nederland is makkelijk en comfortabel. Reis met trein, bus, tram, metro of pont naar je bestemming.

Someone walks to the train at NS station Geldermalsen
Categorie: Lezen

Met de trein door Nederland: makkelijk en comfortabel

Waar je ook wil komen, in Nederland brengt de trein je er naartoe.

Lady opens gate with public transport chip card
Categorie: Lezen

Betalen in het OV: overal naartoe

Bijna alle plaatsen in Nederland zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Check gemakkelijk in en uit met OVpay of de OV-chipkaart. Klinkt ingewikkeld, is het niet.

Electric car charging in the street of Amsterdam
Categorie: Lezen

Nederland, hét elektrische autoland

Op reis met de elektrische auto? Lees hier hoe Nederland perfect is ingericht voor EVs.

Reizen met een beperking

Meer informatie over de mogelijkheden en hulpmiddelen tijdens je verblijf in Nederland. Lees meer