Groningen wadden sea coast at low tide
© Bas Meelker via Marketing Groningen

Ontdek Nederland in elk seizoen

Zomer, winter, lente en herfst: nergens ter wereld heeft ieder seizoen zó zijn eigen magie als in Nederland. Kom de jaargetijden vooral zelf eens ervaren en laat je betoveren door de vele gezichten die het landschap krijgt. Bekijk de mooiste bloemenvelden in de lente en wandel door de adembenemende natuur van Drenthe in de herfst. Of verbaas iedereen met je schaatstalenten in de winter en geniet een paar maanden later van heerlijk luieren op het strand in de zomer. Ervaar onze levendige steden, warme gastvrijheid en vier de Nederlandse seizoenen in volle glorie!

Nederland bloeit op in de lente

Na de koude wintermaanden bloeit de lente op in Nederland. Er waait een frisse en gezonde wind, de zon straalt volop en er zijn weer tulpen! Dit is de periode waarin iedereen weer naar buiten gaat in Nederland. En gelijk hebben ze, want er is zoveel te doen. Ontdek de schitterende bloemen in de bollenstreek en daarbuiten. Geniet van feestjes, festivals en uiteraard Koningsdag. Of verken het land op de fiets, terwijl je de frisse lentelucht inademt. Dus bekijk vooral eens de mooiste locaties en handige tips om de lente te beleven in Nederland.

Beleef de lente

Zomers bruist het van de energie

De zomer in Nederland is zoveel meer dan alleen zon, zee en strand. Het bruist hier namelijk van de energie tijdens deze warme maanden en wij hebben de beste tips en tricks voor jou om dat als een echte local te kunnen ervaren. Van bruisende festivals, livemuziek en heerlijk eten tot kilometerslange stranden, gezellige terrasjes en nog zoveel meer. Geniet op allerlei manieren van de zomer. Of je nu wil genieten van zomerse vibes op het strand, actief bezig wil zijn op het water, feest wil vieren op een festival of wil ontspannen op een terrasje - er is voor ieder wat wils.

Vier de zomer

De herfst kleurt Nederland

De herfst, misschien wel het meest romantische seizoen in Nederland. We nodigen je uit om onze prachtige kleurrijke bossen te ontdekken en gezonde wandelingen te maken op het strand of in het bos. Laat je verrassen door bierfestivals, kunstcollecties of geweldige overnachtingen. Na de zomerdrukte kun je in de herfst heerlijk tot rust komen en genieten van rustige, sferische en kleurrijke omgevingen. Ontdek waarom Nederland in de herfst tot leven komt en laat je inspireren door het meest betoverende seizoen van allemaal.

Ontdek de herfst

Maak je klaar voor een magische winter

De dagen worden korter, de temperaturen dalen, maar de winter in Nederland is magisch! Kanalen en grachten worden, als het even vriest, omgetoverd tot schilderachtige schaatsbanen. De dorpen en steden verlichten hun straten met kleurrijke verlichting en de geur van glühwein en oliebollen vult de lucht op de traditionele kerstmarkten. Ontdek de grootste winteraanraders en beleef het sprookjesachtige Nederland op zijn best.

Ervaar de winter

Veelgestelde vragen