© Provincie Zeeland

Zeeland

Ontdek de bijzondere provincie Zeeland. Geniet hier van de mooiste stranden met helder water, culinaire hoogstandjes uit de zee zoals mosselen en kreeft. Boek je vakantiehuisje en ontdek de rijke natuur en geschiedenis. Wil je alles weten over Zeeland? Ga dan naar een van de musea of ontdek alles over de Deltawerken.

Meer informatie over Zeeland

Zeeland woman serches for shells on the beach Walcheren Vrouwenpolder

In Zeeland geniet je van alles wat de zee te bieden heeft. Populaire plaatsen als Domburg, Yerseke en Renesse liggen vlak bij populaire stranden. Je geniet van culinaire hoogstandjes direct uit de zee en bezoek hier een van Nederlands hoogtepunten in de voortdurende strijd met het water: de Deltawerken.

Meer doen in Zeeland

Wil je meer weten over de geschiedenis van Zeeland? Ga dan naar de Zeeuwse musea zoals het Zeeuws Museum in Middelburg en het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Hier ontdek je alles over bijvoorbeeld de Watersnoodramp of de cruciale rol die Zeeland speelde bij de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. In MuZEEum Vlissingen leer je alles over het rijke maritieme verleden van de provincie. 

Overnachten in Zeeland

De beste manier om Zeeland te ontdekken is vanuit je vakantiehuisje of hotel. Kijk snel bij het aanbod om uw meest geschikte overnachting te boeken: direct aan het strand, midden in de natuur of met luxe faciliteiten zoals een wellnesscentrum en spa.

Bereikbaarheid van Zeeland

De provincie Zeeland is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan er directe treinen naar plaatsen als Goes, Yerseke, Middelburg en Vlissingen. Vanaf Amsterdam reis je in ongeveer 2,5 uur naar Zeeland, vanaf Rotterdam in 1,5 uur.

Tussen de dorpjes rijden bussen. Ook zijn er een aantal veerboten om passagiers naar de verschillende eilanden te brengen.

Sunset over Narrow Streets in the Historic City of Middelburg in Zeeland

View of Middelburg with beautiful houses and boats along the canal.
Categorie: Ontdekken

Ontdek monumentaal Middelburg

Verken het historische Middelburg. Een fotogenieke stad vol natuur.