© De Kromme Watergang

De Nederlandse Keuken

De Nederlandse keuken is uniek in zijn soort. In Nederland eet u verse en regionale producten van zeer hoge, internationaal erkende, kwaliteit. Daarnaast kent Nederland vele goede restaurants én top chefs. De producten staan aan de basis, de eigenzinnige en creatieve chefs zorgen ervoor dat zij op een gezonde en verantwoorde manier op het bord verschijnen. Daarbij genieten onze unieke producten van eigen bodem de voorkeur en wordt er met de seizoenen meegekookt. Ontdek de pure en (h)eerlijke keuken van Nederland!
Categorie: Lezen

De streekproducten van Noord-Brabant

Van asperges, aardbeien, ansjovis, appels tot zelfs kaviaar.

Apple tree in Gelderland
Categorie: Lezen

Proef de streekproducten van Gelderland

Alles over de Gelderse streekproducten.

Geniet van de Nederlandse keuken

Geniet van het beste uit de Nederlandse keuken terwijl u Nederland verkent. Verse en duurzame regionale producten vormen de culinaire hoeksteen in alle hoeken van het land. De beste chef-koks laten zich inspireren door de prachtige producten die vlakbij worden geproduceerd en serveren verrukkelijke creatieve menu’s in restaurants met Michelinsterren. Natuurlijk hoeft u niet altijd diep in de buidel te tasten om te genieten van de culinaire hoogtepunten van Nederland. Bezoek een kaasmarkt om een van de belangrijkste exportproducten van Nederland te proeven, koop verse vis die zo vanuit zee wordt geserveerd bij een viskraampje, of koop fruit, groenten en cider bij een Noord-Brabantse boerderij.

Kwaliteitsvoedsel staan centraal op Nederlandse menu’s

Geniet van zuivelproducten in de Nederlandse Cheese Valley, waar u de beroemde Goudse kaas kunt ontdekken in musea en op historische markten. Er zijn meer soorten dan u zich kunt voorstellen. De Noordzee staat garant voor de meest verse vis in Nederland. Breng een bezoek aan bekende vissersdorpen als Stellendam, Scheveningen en Katwijk en geniet bij een viskraampje of elegant visrestaurant van de beste vis. In de toprestaurants op de Veluwe zwaaien de meest innovatieve chef-koks van Nederland de scepter. Zij koken vooral met wild en lokaal verbouwde ingrediënten.

Van verrukkelijke basics tot een stad vol culinaire verrassingen

Ga terug naar de basis met de regionale producten uit de provincie Noord-Brabant. Pluk uw eigen seizoensfruit, geniet van de meest verse asperges of bezoek een plaatselijke boerderij om zelfgemaakte honing of cider te kopen. Geniet van de prachtige omgeving op het winderige eiland Texel, waar u kunt genieten van Texels lam. Hier grazen schapen en lammeren op open weiden, waardoor ze een beter leven hebben en het vlees de beste smaak krijgt. U hoeft niet alle landelijke plekken in Nederland te bezoeken om van heerlijk eten te genieten: tijdens een culinaire safari door Rotterdam valt er ook van alles te proeven. Van de ultramoderne Markthal tot onafhankelijke cafés, food halls en unieke duurzame initiatieven, u vertrekt met een volle maag en open geest.

De groene Michelin-sterren van Nederland

Genieten van heerlijke gerechten die ook nog eens duurzaam bereid zijn? Dat kan bij deze restaurants die door Michelin bekroond zijn met een ‘groene ster’.

Lees meer