Hanseatic city of Zwolle ladies on Pelserbrug over Thorbeckegracht
© Gijs Versteeg via MarketingOost

Ontdek de steden van Nederland

Of je nu komt voor onze rijke historie, de moderne architectuur, een flinke dosis groen of gewoon heerlijk bourgondisch wilt genieten - de Nederlandse steden hebben het allemaal. We nemen je mee langs de unieke verhalen van onze steden, zodat jij dé stad vindt voor je volgende bezoek. Want Nederland mag dan misschien klein zijn; een gevarieerder aanbod aan steden vind je nergens!

Uiteenlopende steden

Van de middeleeuwse charme van Utrecht tot de groene oase van Arnhem, en van de futuristische skyline in Rotterdam tot de mooiste musea in Groningen. Waar je in Nederland ook bent, een bijzondere stad is altijd dichtbij. Ga voor moderne architectuur bijvoorbeeld eens langs in Almere. Spot de mooiste designs en street art in Eindhoven. Slenter door de kleine straatjes van Zwolle. Of vaar over de mooiste grachten in Dordrecht, Leiden en Amsterdam.

Kom cultuursnuiven

Maar als de Nederlandse steden ergens om bekend staan, dan is het we de enorme hoeveelheid musea. Want met de hoogste museumdichtheid ter wereld kan je in iedere Nederlandse stad je culturele hart ophalen. Ontdek Hollandse Meesters als Van Gogh, Rembrandt en Vermeer in wereldberoemde panden. Leer over de oorsprong van onze handelsgeest in de pittoreske Hanzesteden. Proef de kaasambachten in Gouda en Alkmaar. Of ervaar de diepe band die veel van onze steden hebben met water.

En in welke stad je ook neerstrijkt, de rustgevende natuur is nooit ver weg. Sterker nog, de steden zelf worden ook steeds groener! Van de Dakakker in Rotterdam tot de uitgestrekte stadsparken in Leeuwarden. Of wat dacht je van Den Haag, onze groene stad aan zee? En de samensmelting van Arnhem en de uitgestrekte Veluwe? Het mag duidelijk zijn. Nederland biedt veel, héél veel, diversiteit in haar steden. En je bent overal even welkom om het te komen ervaren.

Ongedwongen genieten

Mocht je tot slot simpelweg toe zijn een beetje ontspanning, dompel je dan onder in het Bourgondische leven. Want dat vind je hier volop. Maastricht, Den Bosch, Breda, Amersfoort – zomaar een greep uit de steden waar je op de mooiste plekjes, in vaak historische panden, kunt genieten van de beste keukens, de lekkerste biertjes en de vriendelijkste mensen.

Bekijk de steden met een andere blik

Categorie: Verhaal

Greener Cities – De groene steden van morgen

Ga mee op reis naar de steden van morgen en ontdek hoe Nederland continu innoveert en haar steden steeds groener, duurzamer en gelukkiger maakt.

Categorie: Lezen

Street Art NL: de beste tips

Bekijk Street Art online, grappige buitenkunst & stedentips voor je bucketlist.