© VisitBrabant

Den Bosch

’s-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is een heerlijke stad vol prachtige eeuwenoude monumenten en mooie musea zoals het NoordBrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh en het Jheronimus Bosch Art Center waar u alles te weten komt over de beroemdste inwoner van de stad: Jheronimus Bosch. Daarnaast biedt de historische binnenstad vele leuke winkels en staat Den Bosch ook bekend om de gezellige cafés, terrassen en restaurants. Kortom Den Bosch is een aanrader voor een lang weekend weg!

Middeleeuws

Den Bosch is een vestingstad waarvan het middeleeuwse karakter goed bewaard is gebleven. Op veel plaatsen is het glorieuze verleden nog steeds tastbaar en voelbaar. De stadsmuren en forten van de vesting 's-Hertogenbosch zijn gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Vrijwel alle verdedigingswerken zijn nog volledig intact. De stad wordt doorkruist door twee rivieren: de Dommel en de Binnendieze.

Hoogtepunten van Den Bosch

De gotische St. Janskathedraal is een terechte publiekstrekker. De stad heeft echter nog meer te bieden, zo kent Den Bosch maar liefst 7 musea. Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, gericht op moderne kunst en design en het Noordbrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh mag zeker ook niet ontbreken! Een absolute must is het Jheronimus Bosch Art Center, waar je alles te weten komt over de beroemdste inwoner van de stad.

Den Bosch in beeld

Veelgestelde vragen