© Steve Photography via Shutterstock
Categorie:Reizen naar Nederland

Met het vliegtuig naar Nederland?

Nederland is een klein land, maar is internationaal goed bereikbaar en vliegen naar Nederland biedt dan ook vele mogelijkheden. Onze grootste internationale luchthaven, Schiphol Airport, verwerkt dagelijks honderden vluchten en is ingesteld op het ontvangen van vele duizenden reizigers per dag. Maar ook over land kan je Nederland goed bereiken; een netwerk van snelle treinverbindingen brengt je vanuit diverse Europese steden onze kant op.

  • Een klein land, maar groots verbonden.
  • Check altijd de belangrijkste documenten.
  • Makkelijk reizen vanaf de luchthavens.

Als je met het vliegtuig naar Nederland komt, land je op één van de vijf vliegvelden. De bekendste is Amsterdam Airport Schiphol. Het is een belangrijk internationaal knooppunt van vluchten en routes over de hele wereld. De andere vliegvelden in Nederland zijn Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde. De internationale vliegvelden van Nederland zijn goed verspreid over het land. Hierdoor is er altijd wel een vliegveld in de buurt en ben je binnen de kortste tijd in één van onze grote of kleine steden. Wat belangrijk is als je met het vliegtuig naar Nederland komt is om goed te controleren of je een geldig paspoort hebt en of je een visum nodig hebt.

Van het vliegveld naar de stad

Couple travelling with luggage in train

Kom je met het vliegtuig naar Nederland, dan heb je meteen een goede aansluiting met het openbaar vervoersnetwerk. Vanaf Schiphol stap je gemakkelijk over op andere vervoersmiddelen, zoals de trein of bus, om ons land te verkennen.Het fijne van het Nederlandse spoornetwerk is dat je praktisch overal kunt komen. Ons land telt namelijk zo’n 400 treinstations in vele soorten en maten. De treinbrengt je vanaf Schiphol bijvoorbeeld binnen een uur direct naar een van de vier grote steden Den Haag, Rotterdam, Utrecht, en Amsterdam. Ook via de andere vliegvelden kom je gemakkelijk met het openbaar vervoer in de rest van Nederland. Iedereen kan gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer met het gebruik van OVpay of een OV-chipkaart.

Groener en comfortabeler dan vliegen

NS train through Dutch landscape with windmills

Uiteraard ontkom je er niet aan om vanuit sommige delen van de wereld het vliegtuig te pakken. Maar wist je dat het vanuit de meeste Europese landen veel makkelijker, comfortabeler en duurzamer is om met de trein of je elektrische auto te komen? Een breed aanbod aan internationale (nacht)treinen brengt je op comfortabele manier naar jouw vakantie in Nederland. Waarbij krappe beenruimtes, gestoei om bagageruimte en smaakloze vliegtijdmaaltijden je dus bespaard blijven. Plus: je kan ook nog eens trots zijn op je duurzame manier van reizen!

Electric car at a charging station

En wil je het helemaal op je eigen tempo aanpakken? Dan is Nederland ook een perfect land om met je elektrische auto te bezoeken. Wist je namelijk dat je nergens anders in Europa zoveel plekken vindt om je auto op te laden? En dat de tarieven ook nog eens voordelig zijn in vergelijking met rest van het continent? Kortom, alle reden dus om eens na te denken over een groenere manier van reizen, voordat je weer blind op zoek gaat naar het goedkoopste vliegticket. En als je dan eenmaal in Nederland bent aangekomen, dan helpen we je graag om ook de rest van je vakantie zo duurzaam mogelijk te houden.