© Danielle de Meuter
Categorie:Nederlandse kust

Fiets de Nederlandse Kustroute (610 km)

De Nederlandse Kustroute is 610 kilometer lang genieten van schitterende stranden en duinen, Waddeneilanden en kustplaatsjes. Kortom, een eindeloze ontdekkingsreis langs de kust op de fiets.

  • 610 kilometer fietsen langs de schitterende Nederlandse kust.
  • Onderdeel van de internationale Noordzeeroute
  • Fiets over de Waddeneilanden en langs unieke terpdorpjes.

De Nederlandse Kustroute is een lange afstand route en combineert de landelijke fietsroutes  LF1 van Sluis (Zeeland) tot Den Helder (Noord-Holland) en de LF 10 van Callantsoog (Noord-Holland) tot Nieuweschans (Groningen). Kenmerkend voor de route tussen Sluis en Den Helder zijn natuurlijk de Zeeuwse eilanden en de vele gezellige badplaatsen. Het deel tussen Callantsoog en Nieuweschans is vooral uniek door de rust en ruimte van het landschap. Maar ook de historische terpdorpjes en het prachtige Waddeneiland Wieringen maken dit tot een schitterend fietsgebied.

Onderdeel internationale Noordzeeroute

LF routes worden aangeduid met LF -routebordjes. U volgt tijdens deze route de bordjes LF1 en LF10. Onderweg zult u ook informatiebordjes van de North Sea Cycle Route tegenkomen. De LF1 en LF10 vormen samen namelijk het Nederlandse deel van de internationale North Sea Cycle Route. Deze ongeveer 6.000 km lange fietsroute voert door acht landen rond de Noordzee. Naast Nederland zijn dit België, Engeland, Schotland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland.

De Nederlandse kustroute is geen rondrit en heeft dus een verschillend begin- en eindpunt.

Beleef de LF Kustroute

Praktische informatie:

  • Aantal kilometers: 610
    Beginpunt en eindpunt : Sluis (Zeeland) – Nieuweschans (Groningen)
  • U fietst de LF routes: LF1 Noorzeeroute (Sluis tot Den Helder),  LF10 Waddenzeeroute (Callantsoog tot Nieuweschans)
Bekijk meer informatie over deze route op www.lfkustroute.nl

Vond je dit interessant? Ontdek meer