Traditional farm in the Achterhoek Gelderland
© Stan Bouman

De Achterhoek wordt gekenmerkt door landelijke gebieden met typerende boerderijen en majestueuze kastelen. Er zijn geen grote steden, wel dorpen, verspreid over een gevarieerd landschap met hagen, bossen en graslanden met beekjes.

  • Ervaar de landelijke schoonheid van de Achterhoek.
  • Fiets en wandel langs kastelen en landhuizen.
  • Geniet van lokale wildgerechten tijdens het wildseizoen.

Kastelen van de Achterhoek

Je kan de Achterhoek het beste verkennen door een wandeling of fietstocht te maken door het prachtige landschap. Er zijn vele fietsroutes die je langs de meest magnifieke landhuizen, kastelen en tuinen leiden. Tijdens een bezoek aan Bronkhorst, de kleinste stad van Nederland, leer je meer over de rijke geschiedenis van deze regio.

Wilddelicatessen van de Achterhoek

Van midden oktober tot laat in december kunt u in de Achterhoek optimaal van het wildseizoen genieten. Rond de dertig gespecialiseerde restaurants serveren exquise wildgerechten met haas, wild zwijn, fazant, eend of hert. Je kan je wel voorstellen dat zo'n maaltijd na een dag wandelen door de herfstkleuren van de Achterhoek geweldig zal smaken.

Meer Achterhoek

Categorie: Naar de site

Silo Art Tour

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour.

Categorie: Naar de site

Uitkijktoren Hulzenberg

Beklim de imposante uitkijktoren! Wie de 104 treden naar boven weet te bedwingen wacht een prachtig uitzicht over de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek.

Vond je dit interessant? Ontdek meer