Canal in Roermond
© Michael Gaida via Pixabay

Waarom gaan?

Funshoppen in Nederland doet u zeker in Roermond. Hier vindt u de grootste designer outlet van de Benelux met 150 winkels, 200 designermerken zoals Gucci, Prada, Moncler, Armani en Ralph Lauren met kortingen tot 70%. Eveneens biedt Roermond u niet alleen unieke shopbeleving maar kent de stad ook een rijke cultuur als bisschopstad, mooie natuurgebieden en heerlijke restaurants. Kortom Roermond is een ideale bestemming voor een meerdaagse shopvakantie.

Zien & doen

Categorie: Lezen

Funshoppen in Roermond

Shop ‘till you drop in het Designer Outlet centrum van Roermond.

Wandel door een glooiend natuurlandschap met hoogtes van wel 80 meter boven NAP.

Categorie: Lezen

De Maasplassen

De Maasplassen nabij Roermond bieden alles voor een leuke dag uit. Zwemmen, surfen, zeilen, duiken, vissen en waterskiën; alles kan in de Maasplassen.

Eten & drinken

Heeft u lekkere trek na het shoppen dan hoeft u niet ver te zoeken naar een ijsje of een pannenkoek. Maar dat is natuurlijk niet het enige dat culinair Roermond te bieden heeft. Dineer in een kasteeltje, op een sfeervol plein of in een sterrenrestaurant en proef ook de streekproducten, zoals asperge, vlaai en wijn.

Categorie: Lezen

5x uit eten in Roermond

Sfeervol, smaakvol of exclusief; wij hebben de beste restaurants van Roermond voor u geselecteerd.

Ontdek de vijf lekkerste restaurants met Michelinsterren.

In de lente kan je asperges eten in dé aspergestreek Limburg.

Overnachten

Naast heerlijk winkelen in het Designer Outlet Center heeft Roermond nog veel meer te bieden. Het oude centrum van Roermond is ronduit schitterend. Al sinds 1559 is Roermond ‘bisschopsstad’ en dat betekent dat u er mooie  kerken kunt bezichtigen zoals de gotische St Christoffelkathedraal en de Minderbroederskerk. Ook is Roermond de geboortestad van Pierre Cuypers; volgens velen onze belangrijkste architect uit de 19e eeuw. Roermond wordt eveneens omgeven door twee prachtige natuurgebieden; de Maasplassen, het grootste watersportgebied van Nederland, én National Park de Meinweg waar u ook heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Roermond

Met het openbaar vervoer

Roermond heeft een snelle treinverbinding naar Maastricht, Schiphol of Amsterdam. Het populaire Designer Outlet Center is op loopafstand van het centrum.

Met de auto

Volg de P-route naar een van de parkeergarages. De borden geven aan of er plek beschikbaar is.

Vervoer in Nederland

Vervoer in Nederland In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.