© Ramon Mosterd
Categorie:Utrecht

Kastelenroute rond Utrecht

De Vechtstreek rond Utrecht is een prachtig natuurgebied dat bekend staat om vele kastelen en landhuizen. Dus als u in Utrecht bent en zin heeft in een mooie fietstocht door het gebied waar van oudsher de adel woonde, dan is de Vechtroute een aanrader.

  • Fiets van kasteel naar kasteel.
  • Geniet onderweg van het betoverende landschap.
  • Dompel u onder in de historie.

Startpunt: Kasteel De Haar

Het startpunt is kasteel de Haar, van waar u fietst naar kasteel Gunterstein uit het jaar 1300. Vervolgens rijdt u richting Maarsen langs mooie landgoederen en buitenplaatsen, zoals hofstede Boom en Bosch (waar u het park kunt bekijken) en villa Beeckoever. Verder richting zuiden ziet u kasteel (tegenwoordig Universiteit) Nijenrode.

Cromwijck

Nog verder richting zuiden ziet u de voormalige ridderhofstad Oudaen uit de 13e eeuw, waarna u doorfietst richting Slangevegt (vermoemd naar de kronkelende rivier de Vecht). De volgende buitenplaats is Cromwijck. Vervolgens fietst u door naar het statige Ganzenhoef; een buitenplaats uit 1655.

't Wapen van Haarzuylen

Wanneer u dieper in de bebouwde kom van Maarssen komt, ziet u de buitenplaats Doornburg liggen; een rijksmonument uit de 17e eeuw. En wilt u even bijkomen van al het moois tussen Maarssen en Breukelen, dan is een pauze bij 't Wapen van Haarzuylen een absolute aanrader.

Vond je dit interessant? Ontdek meer