Burgers’ Zoo

1.221 keer bekeken

38 van 42 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Bezoek Burgers’ Zoo en zie de dieren in een natuurlijke omgeving zoals de Bush, Desert, Ocean, Mangrove, Safari en Rimba.

Giraffe at Burgers Zoo in Arnhem
  • Bekijk de meest exotische dieren in hun natuurgetrouwe leefomgeving.
  • Bekijk de wereldberoemde chimpanseekolonie.
  • Burgers 'Zoo heeft vijf themarestaurants, waaronder het Bush-restaurant met een tropische keuken.

Natuurlijke omgeving

Toen Johan Burgers in 1913 deze dierentuin opende, wilde hij het op een andere manier doen. In plaats van de dieren tentoon te stellen in kooien wilde hij ze laten zien in hun natuurlijk leefomgeving. Honderd jaar later worden de dieren van Burgers' Zoo nog steeds niet op een traditionele wijze tentoongesteld. U moet hun leefomgeving betreden.

Shark at Burgers Zoo

Ecodisplays

Leeuwen, neushoorns, zebra's, giraffes, apen, tijgers, ratelslangen, schildpadden, haaien, hagedissen en allerlei soorten vogels leven in de zogenaamde 'ecodisplays'. In deze grootschalige leefomgevingen leven dieren en planten samen in het soort omgeving waar ze in thuishoren. De verschillende ecodisplays van Burgers' Zoo zijn: Bush, Desert, Ocean, Mangrove, Safari en Rimba.

Girl and giraffe at Burgers Zoo

Overdekte Mangrove

Wandel tussen de vlinders en sta oog in oog met zeekoeien, leguanen en degenkrabben. In 2017 opent Burgers' Zoo de grootste overdekte mangrove ter wereld, geïnspireerd door de mangroven van Belize. Ga op ontdekkingsreis en leer alles over de 'kraamkamer' van de zee.

Nieuwe indrukken en ervaringen

Tijdens uw bezoek aan Burgers' Zoo zal het u opvallen dat educatie, behoud, onderzoek en duurzaamheid hier hoog in het vaandel staan. Het moet wel heel vreemd lopen als u hier niets leert. 

Accommodatie

In de omgeving van Burgers’ Zoo vindt u verschillende leuke steden als Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn. Uiteraard bieden deze steden volop keuze aan accommodatie voor elke smaak en elk budget. Bekijk hier vast ons aanbod.

Openingstijden & prijzen

U kunt elke dag van het jaar in Burgers' Zoo terecht. Burgers' Zoo is dus ook alle feestdagen geopend!
Kaarten kosten tussen 17 en 21 euro. Online bestellen is voordeliger!

Tips van de redactie:

Combineer uw bezoek aan Burgers’ Zoo met een mooie tocht over Nationaal Park De Veluwezoom; een schitterend oud park waar u door bossen en langs landgoederen kunt wandelen, paardrijden of mountainbiken.

Ontdek meer in de omgeving
Burgers’ Zoo
Adres: 
Antoon van Hooffplein 1
6816SH Arnhem
Bekijk de website
Bekijk de website