Foto: © Burgers Zoo Arnhem
Categorie:Arnhem

Burgers’ Zoo

Bezoek Burgers’ Zoo en zie de dieren in een natuurlijke omgeving zoals de Bush, Desert, Ocean, Mangrove, Safari en Rimba.

  • Bekijk de meest exotische dieren in hun natuurgetrouwe leefomgeving.
  • In 2018 bekroond tot het leukste dagje uit van Nederland!
  • Burgers 'Zoo heeft vijf themarestaurants, waaronder het Bush-restaurant met een tropische keuken.
Adres:
Antoon van Hooffplein 1
6816SH Arnhem
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Natuurlijke omgeving

Toen Johan Burgers in 1913 deze dierentuin opende, wilde hij het op een andere manier doen. In plaats van de dieren tentoon te stellen in kooien wilde hij ze laten zien in hun natuurlijk leefomgeving. Honderd jaar later worden de dieren van Burgers' Zoo nog steeds niet op een traditionele wijze tentoongesteld. U moet hun leefomgeving betreden

Ecodisplays

Leeuwen, neushoorns, zebra's, giraffes, apen, tijgers, ratelslangen, schildpadden, haaien, hagedissen en allerlei soorten vogels leven in de zogenaamde 'ecodisplays'. In deze grootschalige leefomgevingen leven dieren en planten samen in het soort omgeving waar ze in thuishoren. De verschillende ecodisplays van Burgers' Zoo zijn: Bush, Desert, Ocean, Mangrove, Safari en Rimba.

Overdekte Mangrove

In Burgers'Zoo vindt u de grootste overdekte mangrove ter wereld, geïnspireerd door de mangroven van Belize. Een mangrove heeft een extreem zoutig klimaat waar maar weinig plantensoorten kunnen overleven. Eb en vloed creëren continu verschillende omstandigheden. Kom oog in oog te staan met de Caribische zeekoeien dankzij een meterslange panoramaruit van 12 meter lang en 1,8 meter hoog of bekijk de wenkkrabben als zij bij eb uit hun veilige holletjes komen om met hun imposante scharen indruk te maken op vrouwtjes of eventuele rivalen.

Nieuwe indrukken en ervaringen

Tijdens uw bezoek aan Burgers' Zoo zal het u opvallen dat educatie, behoud, onderzoek en duurzaamheid hier hoog in het vaandel staan. Het moet wel heel vreemd lopen als u hier niets leert. 

Accommodatie

In de omgeving van Burgers’ Zoo vindt u verschillende leuke steden als Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn. Uiteraard bieden deze steden volop keuze aan accommodatie voor elke smaak en elk budget.

Tips van de redactie

Combineer uw bezoek aan Burgers’ Zoo met een mooie tocht over Nationaal Park De Veluwezoom; een schitterend oud park waar u door bossen en langs landgoederen kunt wandelen, paardrijden of mountainbiken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Lees meer