Middelburg

18.809 keer bekeken

225 van 302 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De eeuwenoude stad Middelburg is de aantrekkelijke hoofdstad van Zeeland en voorheen een van de handelssteden van de VOC. U kunt nog steeds het welvarende verleden van de stad voelen als u door het oude stadscentrum wandelt.

  • Geniet van eeuwenoude historie, monumenten en gezelligheid in Middelburg.
  • Ontdek de vele lokale specialiteiten in de gezellige restaurants.
  • Ontdek ook de vele Zeeuwse badplaatsen in de buurt.

Hoogtepunten van Middelburg

Midden in het stadshart ligt een voormalig abdijcomplex. U kunt de abdijtoren, de Lange Jan, van verre zien en op een heldere dag is de klim naar boven zeker de moeite waard. In de abdij is ook het Zeeuws Museum gevestigd, waar alle aspecten van de Zeeuwse geschiedenis aan bod komen. Wandel langs het 15e-eeuwse gotische stadhuis en de grote markt. Op een van de rondvaarten kunt u de stad Middelburg en zijn glansrijke verleden vanuit een andere hoek ontdekken.

Bezoek Middelburg

U kunt gemakkelijk een dag wandelend langs de pittoreske steegjes en langs de grachten van de oude binnenstad van Middelburg doorbrengen. Naast historische gebouwen kunt u ook genieten van het winkelaanbod en een van de vele terrassen van restaurants en cafés.

Bereikbaarheid en parkeren in Middelburg

Middelburg ligt op zo’n twee uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. En ook al ligt het redelijk geïsoleerd ten opzichte van de rest van Nederland, het is toch erg goed bereikbaar. Per auto bereikt u de stad rechtstreeks via de A58 via Breda. Vlak voor Vlissingen ziet u dan de afslag (afslag 39) naar Middelburg. Eenmaal in de stad is er voldoende parkeergelegenheid. Ook met de trein is Middelburg goed bereikbaar (twee keer per uur) vanaf Rotterdam en Roosendaal, en deze steden zijn van alle kanten bereikbaar.

Laad foto's

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een huisje aan zee; u vindt in Middelburg voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Bent u Middelburg en heeft u de tijd, dan zijn er talloze mooie locaties in Zeeland die de moeite waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Terneuzen of een van de gezellige badplaatsen Cadzand, Vlissingen of Renesse en geniet van schitterende stranden, gezellige strandpaviljoens en de heerlijke visrestaurants.

Tip van de redactie:

Ontdek de specialiteiten van Zeeland tijdens een schitterende culinaire fietstocht. Tijdens deze 41,5 kilometer lange 'Noord-Bevelandse geneugten-route' fietst u door schitterende natuur en langs vele locaties waar u kunt genieten van al het lekkers dat Zeeland te bieden heeft.

De Gouden Eeuw

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Middelburg