© Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen
Actief

Wandelen op de Hoge Veluwe

13 van 17 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
houtkampweg 9c
6731AV Otterlo
Bekijk de website

De Hoge Veluwe is het grootste nationale park van ons land met 5500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. De plek bij uitstek om te voet te genieten van de natuur. Er is in het park een groot aantal gemarkeerde wandelpaden uitgezet, waarvoor uitgebreide routebeschrijvingen beschikbaar zijn. 

  • Wandel door het grootste nationale park van Nederland.
  • Bezoek het Kröller-Müller museum en de prachtige beeldentuin.
  • Spot u een edelhert of wild zwijn?

Te voet naar het Kröller-Müller Museum

In het hart van het park ligt het Kröller-Müller Museum met een unieke beeldentuin. Bezoek ook het Bezoekerscentrum, het Museonder en de Landschappentuin. Op een aantal plaatsen in het park zijn wildobservatieposten ingericht. Aan het einde van de dag kunt u met een beetje geluk edelherten, moeflons en wilde zwijnen zien. 

Wandelroutes over de Hoge Veluwe

Twaalf rondwandelingen gaan door de mooiste delen van het nationale park. De lengte van de routes varieert tussen de 2,6 en 8 km. Daarnaast zijn er vier doorgaande routes, die de ingangen Hoenderloo en Otterlo met het Kröller-Müller Museum, het bezoekerscentrum en het Jachthuis St. Hubertus verbinden. 

Wandelen met een kaart of gids

Wie op eigen gelegenheid wil wandelen kan een gedetailleerde wandelkaart aanschaffen. Op vaste tijden worden natuurwandelingen met een gids georganiseerd.

Overnachten in de Veluwe

Vakantiehuizen op de Veluwe

De Veluwe zijn schitterend in de herfst. Overnacht in de mooie natuur.

Bekijk deze video: Goedemorgen