COVID desk: informatie voor bezoekers aan Nederland

Nederland is open en heet je voor je vakantie weer hartelijk welkom. En hoewel er geen maatregelen meer gelden tegen het coronavirus, adviseren we je altijd de meest actuele informatie rondom COVID-19 in Nederland te bekijken op de officiële overheidskanalen.

Reizen naar Nederland

Er gelden nieuwe regels voor terugkeer of aankomst in Nederland. Voor mensen die naar Nederland reizen van binnen de EU/Schengen landen en gebieden vervalt de verplichting om een test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben. Ook voor EU-burgers die vanuit landen buiten de EU/Schengen naar Nederland reizen, zijn er geen inreismaatregelen meer. Voor iedereen die naar Nederland reist, is het advies om een zelftest te doen direct
na aankomst en op dag 5.

De informatie daarover is te vinden op rijksoverheid.nl, reizentijdenscorona.nl en de reisadviezen.

Lees voor aanvullende informatie hier alles over een vakantie en verblijf in Nederland.

Hier vind je de links naar de officiële reisadviezen als je uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, de V.S. of China komt en naar Nederland reist.

Houd er altijd rekening mee dat coronamaatregelen op korte termijn kunnen veranderen. Alle informatie op deze website is dan ook onder voorbehoud.

Ontdek verrassende plekken per regio en per plaats. Met actuele vakantietips van lokale organisaties. Zij weten het precies: hier moet je zijn!

FAQ - Wat is de huidige coronasituatie in Nederland?