© My Eyes4u Shutterstock

Uitgaan in Den Haag

In Den Haag viert de borrel en terrascultuur hoogtij. De bekendste uitgaansplekken zijn het Plein en de Grote markt. Het Plein ligt pal naast het Binnenhof. Het publiek is doorgaans strak inpak en de kans is groot dat je hier bekende figuren uit de politiek tegenkomt. De Grote Markt kent een heel andere sfeer: het plein staat bekend als pophotspot en in de cafés tref je een alternatief hip publiek.

Theaters in Den Haag

Categorie: Lezen

Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg van Den Haag is een elegante en historische locatie voor de podiumkunsten.

Den Haag culinair

De lekkerste restaurants van Scheveningen op een rijtje.

10x leukste cafés en terrassen van Den Haag.

Ontdek verrassend Den Haag

Het nachtleven in Den Haag kent vele gezichten. U kunt terecht in de oudste schouwburg van Nederland voor de beste toneelvoorstellingen. Borrelen en dineren kunt u op het altijd gezellige Plein of aan de Grote Markt. Hier vindt u kroegjes, clubs en restaurants.

Popstad

Den Haag en popmuziek zijn sinds jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bekende bands en artiesten als Golden Earring, Shocking Blue, Anouk, Kane en Di-Rect hebben hier hun roots. Het Paard van Troje is één van de belangrijkste poptempels van Nederland en daarnaast zijn er tal van andere poppodia zoals de Paap, Café Cremers, Lokaal Vredebreuk of de Supermarkt waar vaak livemuziek te horen is. Niet verwonderlijk dat er in de schijnbaar chique hofstad een levendige undergroundscene is met veel jonge, talentvolle popbands.

Feest op het strand

In de zomer verplaatst een groot deel van het sociale leven zich richting de strandpaviljoens in de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Naast lekker eten en drinken kun je hier gedurende de zomer de meest uiteenlopende strandfeestjes vinden. Van trendy dance sferen bij het Zwarte Pad tot gezellige seventies op het Zuiderstrand.