© Jan Kranendonk - Shutterstock
Categorie:Scheveningen

The Hague Beach Stadium

Geniet in het voorjaar en zomer van de mooiste strandsporten op wereldniveau in The Hague Beach Stadium.

  • Bezoek The Hague Beach Stadium van half mei tot half september.
  • Ruim 2.000 bezoekers kunnen genieten van wedstrijden tussen wereldtoppers.
  • Gratis toegang, dus altijd leuk om een kijkje te nemen!
Ieder voorjaar wordt het The Hague Beach Stadium weer opgebouwd op het strand van Scheveningen. Van half mei tot en met half september worden hier diverse strandsporten beoefend, waaronder beachvolleybal, beachsoccer, beachtennis, beachhockey en beachhandbal. Het stadion is de thuisbasis van de top van de Nederlandse beachvolleybalduo’s en het Nederlands beachvoetbalteam.

Olympische ambities

The Hague Beach Stadium biedt plaats aan zo’n 2.000 bezoekers. Zij kunnen in het voorjaar en de zomer genieten van veel spektakel in het Scheveningse zand, waar nationale kampioenschappen en internationale toernooien worden uitgevochten. Het stadion past bij de ambities van Nederland om te werken aan een goed sportklimaat en de zomerspelen van 2028 te organiseren.

Gratis toegang

The Hague Beach Stadium ligt aan het einde van de boulevard naast het havenhoofd. Het stadion is gratis toegankelijk, ook tijdens grote toernooien. In de buurt van het stadion zijn diverse eetgelegenheden, zoals Strandclub WIJ, visspeciaalzaak Simonis en een tiental restaurants in de tweede haven van Scheveningen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer