© Leon Ephraim

Waarom gaan?

Gelderland, de grootste provincie in Nederland, heeft zó veel te bieden! Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe en de historische steden Arnhem en Nijmegen; de talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek en kronkelige dijkjes en rivieren en Rivierenland. Populaire plaatsen in Gelderland zijn:

Zien & doen

Eten & drinken

Sterrenrestaurants op prachtige locaties, specialiteiten uit de regio op uw bord, hippe terrassen in Arnhem en Nijmegen en heerlijke uitrustplekken in de natuur. Gelderland heeft een groot culinair aanbod. Geniet van al dat lekkers, van wild en paddenstoelen tot appels en aardbeien.

Overnachten

Fiets de Grote Rivierenroute (37 km)

Ontdek de mooie natuur en cultuur van Gelderland.

Lees meer

Meer over Gelderland

In het oosten van Nederland ligt de provincie waar u uitstekend verschillende hoogtepunten kunt combineren: uitgestrekte natuur op de Veluwe, winkelen in steden zoals Arnhem en Nijmegen, kastelen in de Achterhoek. Maar ook voor kinderen is er veel te beleven in de dierentuinen en pretparken.

De Veluwe

Een van de meest bekende nationale parken in Nederland is De Hoge Veluwe. In dit gebied kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Onderweg komt u bijzondere flora en fauna tegen. Misschien spot u wel een wild zwijn of het edelhert. Ook bezoekt u hier het beroemde Kröller-Müller Museum waar de grootste privé-collectie schilderijen van Van Gogh ter wereld is te bezichtigen.

Arnhem en Nijmegen

Deze twee steden zijn een goede uitvalsbasis als u Gelderland verder wilt ontdekken. Naast de winkelstraten met een divers aanbod aan leuke winkels zijn hier ook goede restaurants, veel café’s en musea te vinden. Bij Arnhem bezoekt u ook het Openluchtmuseum en Burgers Zoo.

Kastelen in de Achterhoek

Maakt u een fietstocht door de Achterhoek, dan komt u langs pittoreske dorpjes, bijzondere landschappen en natuurlijk de kastelen Wijchen, Kasteel Doorwerth, Kasteel Rosendael, Kasteel Middachten, Jachthuis Sint-Hubertus, Paleis Het Loo, Kasteel Cannenburch, Bergh Kasteel, Kasteel Verwolde, Kasteel Ruurlo, Kasteel Ammersoyen, Slot Loevestein. Enkele van deze kunt u ook bezoeken.

Bereikbaarheid van Gelderland

Vanaf Amsterdam en Schiphol gaan er directe treinen naar de steden Arnhem en Nijmegen. Naar Wageningen bent u een uur onderweg, blijft u zitten tot aan Nijmegen, dan kost dat 1,5 uur. Ook andere steden kunt u gemakkelijk per openbaar vervoer bereiken. Tussen Arnhem en Nijmegen gaat vier keer per uur een trein en de reis duurt nog geen 20 minuten. Ook kunt u per auto naar de diverse bestemmingen in Gelderland. Houdt u er rekening mee dat in de steden en bij de grote bezienswaardigheden u meestal betaald parkeert.

Veelgestelde vragen