Royal FloraHolland, Naaldwijk
© Royal FloraHolland
Categorie:Noord-Holland

Royal FloraHolland

Royal FloraHolland is een bloemenveiling met vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde. Samen vormen deze veilinghuizen de grootste bloemenveiling ter wereld. Dagelijks worden er bij Royal FloraHolland meer dan 20 miljoen bloemen en planten verkocht.

  • Bezoek de grootste bloemenveiling ter wereld.
  • Voel de spanning in de veilinghallen.
  • Zorg dat u op tijd opstaat: de meeste bedrijvigheid is 's ochtends vroeg.

Indrukwekkende cijfers

Vroeger vonden de bloemenveilingen plaats in lokale cafés, maar die tijd is inmiddels lang voorbij. 90% van de Nederlandse bloemenhandel vindt plaats bij Royal FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld. De bloemen komen niet alleen uit Nederland, maar uit wel 50 verschillende landen. Er zijn 35 veilingklokken en er worden meer dan 100.000 transacties per dag uitgevoerd. De populairste bloemensoorten zijn rozen, tulpen en chrysanten.

Bezoek Royal FloraHolland 

Royal FloraHolland heeft in Aalsmeer een bezoekerscentrum. U zult vroeg moeten opstaan, maar een bezoek aan de veiling is dat meer dan waard. Voel de spanning in de veilinghallen en zie hoe tijdens de veiling tientallen tractoren rondrijden met bloemen. Op de website van Royal FloraHoland vindt u meer informatie over tickets en rondleidingen. Download de app voor een persoonlijke tour in uw eigen taal.

Tip van de redactie

Genoten van de vroege-vogel-belevenis op de veiling? Combineer je bezoek met Flower Art Museum in Aalsmeer.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen