© Daan Steijnen van Eck via NBTC Mediabank

Reisinspiratie

Welkom terug in Nederland! Er is veel veranderd, maar ons land is nog net zo mooi en veelzijdig als altijd. En nu Nederland weer geopend is, inspireren we je hier graag met bijzondere onontdekte plekjes, de meest bruisende steden en onze prachtige natuur. Houd de laatste veiligheidsregels goed in de gaten, en kom vooral weer genieten van het mooie Nederland!

Onze verhalen

Historicus René neemt je mee door Kastelenland Nederland. Hij laat je de meest unieke burchten, buitenplaatsen en tuinen zien, en vertelt de bijzondere verhalen die daarachter schuilgaan.

Water, een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ontdek de rijke historie, ontmoet lokale én internationale waterhelden en reis mee langs de meest iconische plekken. Dompel je onder in het verhaal van Nederland, Waterland.

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Handig voor de voorpret: deze sites, apps en andere digitale mogelijkheden laten je alvast genieten van al het moois dat Nederland rijk is.

Op zoek naar accommodatie in Nederland?

Bijzondere overnachtingen in Nederland. Wij vertellen je de meest unieke plekken om te verblijven tijdens je bezoek aan Nederland. Bekijk hier onze tips. Lees meer
Categorie: Ontdekken

Bijzonder overnachten

Ontdek de mooiste plekken van Nederland

Aerial shot of Fort Everdingen part of Nieuwe Hollandse Waterlinie
Categorie: Ontdekken

Werelderfgoed in Nederland

Bezoek het Werelderfgoed in Nederland. Dit overzicht toont de acht Werelderfgoed locaties, die zijn aangewezen door UNESCO in Nederland.

Categorie: Ontdekken

Ontdek Holland Stories

Nederland zit vol verhalen. Deze verhalen vertellen u meer over de rijke geschiedenis en cultuur en uiteenlopende bestemmingen van ons land.

Categorie: Ontdekken

Beroemde Nederlandse iconen

Wat zijn Nederlands’ beroemde iconen en typisch Nederlandse dingen? Van schilders en waterwerken tot bloemen en lekkernijen, dit is waar Nederland bekend om staat.

Deze 10 wijken zitten vol lokale stijl, winkeltjes, restaurants en cultuur.

Hou je van reizen en wil je buiten de gebaande paden komen? Ontdek onze selectie van verborgen parels in Nederland die je zeker zullen verrassen.

Uitgelicht

Gaat u op vakantie naar Nederland? Dit zijn de vakantietips voor de lente, herfst, zomer, winter in Nederland.

Lees meer

Ontdek de meest Instagramwaardige plekken in Nederland.

Lees meer