Emergency shelter on the beach of Terschelling Netherlands
Emergency shelter on the beach of Terschelling Netherlands

Reisinspiratie

Welkom terug in Nederland. Er is veel veranderd, maar ons land is nog net zo mooi en veelzijdig als altijd. Op deze pagina inspireren we je graag met onze mooie plekken en bijzondere verhalen.

Onze verhalen

Historicus René neemt je mee door Kastelenland Nederland. Hij laat je de meest unieke burchten, buitenplaatsen en tuinen zien, en vertelt de bijzondere verhalen die daarachter schuilgaan.

Water, een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ontdek de rijke historie, ontmoet lokale én internationale waterhelden en reis mee langs de meest iconische plekken. Dompel je onder in het verhaal van Nederland, Waterland.

Flowers

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en unieke tentoonstellingen. De komende tijd staat het Nederlandse landschap in de spotlight. Laat je verbazen, leer de enorme diversiteit van het landschap kennen en ga met ons mee op blind date.

Je hoeft niet ver weg om de mooiste natuur te beleven, heerlijk te eten en nieuwe plekken te ontdekken. Hier moet je zijn! Geniet samen en deel je ervaringen.

Uitgelicht

Gaat u op vakantie naar Nederland? Dit zijn de vakantietips voor de lente, herfst, zomer, winter in Nederland.

Lees meer

Ontdek de meest Instagramwaardige plekken in Nederland.

Lees meer

Nederland viert de vrijheid

In het voorjaar van 1945 werd Nederland bevrijd door de Geallieerden. Een moment in onze geschiedenis waar we ieder jaar natuurlijk uitgebreid bij stilstaan. Beleef de verhalen van toen en ontdek de verschillende manieren waarop Nederland de vrijheid viert.

Liberation Route

Liberation Route

Ontdek deze historische Bevrijdingsroute in Nederland, die de belangrijkste mijlpalen tijdens het oprukken van de geallieerde legers met elkaar verbindt.

Op zoek naar een accommodatie in Nederland?

Bijzondere overnachtingen in Nederland. Wij vertellen je de meest unieke plekken om te verblijven tijdens je bezoek aan Nederland. Bekijk hier onze tips. Lees meer
Unieke accommodaties

Bijzonder overnachten

Ontdek de mooiste plekken van Nederland

Bezoek het Werelderfgoed in Nederland. Dit overzicht toont de acht Werelderfgoed locaties, die zijn aangewezen door UNESCO in Nederland.

Nederland zit vol verhalen. Deze verhalen vertellen u meer over de rijke geschiedenis en cultuur en uiteenlopende bestemmingen van ons land.

Wat zijn Nederlands’ beroemde iconen en typisch Nederlandse dingen? Van schilders en waterwerken tot bloemen en lekkernijen, dit is waar Nederland bekend om staat.

Deze 10 wijken zitten vol lokale stijl, winkeltjes, restaurants en cultuur.

Hou je van reizen en wil je buiten de gebaande paden komen? Ontdek onze selectie van verborgen parels in Nederland die je zeker zullen verrassen.