De beste reisinspiratie voor jouw vakantie in Nederland - Holland.com
Emergency shelter on the beach of Terschelling Netherlands
Emergency shelter on the beach of Terschelling Netherlands

Reisinspiratie

Welkom terug in Nederland. Er is veel veranderd, maar ons land is nog net zo mooi en veelzijdig als altijd. Op deze pagina inspireren we je graag met onze mooie plekken en bijzondere verhalen.

Onze verhalen

Land of Water

Leven op én met het water

Water, een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ontdek de rijke historie, ontmoet lokale én internationale waterhelden en reis mee langs de meest iconische plekken. Dompel je onder in het verhaal van Nederland, Waterland.

Flowers

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ode aan het landschap

Kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en unieke tentoonstellingen. De komende tijd staat het Nederlandse landschap in de spotlight. Laat je verbazen, leer de enorme diversiteit van het landschap kennen en ga met ons mee op blind date.

Zijn deze flamingo’s echt in Nederland te zien? Jazeker! Een van de onverwachte kanten van ons mooie landje. Ga ze ontmoeten bij het Grevelingenmeer, op de grens van Zuid-Holland en Zeeland.

Hier moet je zijn: ga op avontuur in onverwacht Nederland

Je hoeft niet ver weg om de mooiste natuur te beleven, heerlijk te eten en nieuwe plekken te ontdekken. Hier moet je zijn! Geniet samen en deel je ervaringen.

Uitgelicht

Ontdek Nederland in elk seizoen

Gaat u op vakantie naar Nederland? Dit zijn de vakantietips voor de lente, herfst, zomer, winter in Nederland.

Lees meer

De beste plekken voor Instagram foto’s in Nederland

Ontdek de meest Instagramwaardige plekken in Nederland.

Lees meer

Nederland viert 75 jaar vrijheid

In 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd door de Geallieerden. Daar staan we natuurlijk uitgebreid bij stil. Beleef de verhalen van toen en ontdek wat er tijdens het themajaar 75 jaar vrijheid allemaal te beleven is in Nederland.

Liberation Route

Liberation Route

Ontdek deze historische Bevrijdingsroute in Nederland, die de belangrijkste mijlpalen tijdens het oprukken van de geallieerde legers met elkaar verbindt.

Op zoek naar een accommodatie in Nederland?

Bijzondere overnachtingen in Nederland. Wij vertellen je de meest unieke plekken om te verblijven tijdens je bezoek aan Nederland. Bekijk hier onze tips. Lees meer

Ontdek de mooiste plekken van Nederland

UNESCO

Werelderfgoed in Nederland

Bezoek het Werelderfgoed in Nederland. Dit overzicht toont de acht Werelderfgoed locaties, die zijn aangewezen door UNESCO in Nederland.

Ontdek Holland Stories

Nederland zit vol verhalen. Deze verhalen vertellen u meer over de rijke geschiedenis en cultuur en uiteenlopende bestemmingen van ons land.

Beroemde Nederlandse iconen

Wat zijn Nederlands’ beroemde iconen en typisch Nederlandse dingen? Van schilders en waterwerken tot bloemen en lekkernijen, dit is waar Nederland bekend om staat.

Wijken

10 trendy wijken in Nederland

Deze 10 wijken zitten vol lokale stijl, winkeltjes, restaurants en cultuur.

Port of Groningen

14 verborgen parels voor je bucketlist

Hou je van reizen en wil je buiten de gebaande paden komen? Ontdek onze selectie van verborgen parels in Nederland die je zeker zullen verrassen.