© Shutterstock

De Veluwezoom is het oudste Nationaal Park van Nederland. Sinds 1931 is dit landschap van heuvels, bossen, heide en stuifzand een beschermd gebied. U kunt vrij wandelen over de wegen en paden en er zijn voldoende mogelijkheden om te paardrijden, fietsen en mountainbiken. Wees niet verrast als u op de Veluwezoom oog in oog komt te staan met een edelhert of zwijn.

  • Wandel door het oudste natuurpark van Nederland.
  • Geniet van het uitzicht vanaf de Posbank.
  • Ontdek de mooie landgoederen, buitenhuizen en monumentale boerderijen.
Adres:
Heuvenseweg 5a
6991JE Rheden

Het uitzicht vanaf de Posbank

Brengt u een bezoek aan de Veluwezoom dan moet u ook de Posbank beklimmen. De Posbank is een 90 meter hoge heuvel, dat een geweldig uitzicht biedt over het natuurgebied. Bij helder weer kunt u wel 20 kilometer ver kijken.

Historische buitenplaatsen en monumentale boerderijen

Aan de zuidkant van de Veluwezoom liggen prachtige landgoederen met statige buitenhuizen en monumentale boerderijen. De landgoederen Beekhuizen, Heuven en Rhederoord zijn historische buitenplaatsen met bijbehorende parken.

Bronst van de edelherten

Er zijn twee wildobservatieposten op de Veluwezoom. Hier kunt u het wild van de Veluwezoom bespieden zonder deze te storen. In de maanden september en oktober is het de bronsttijd van de edelherten. Om indruk te maken op de vrouwtjes maken ze een geluid dat ‘burlen’ wordt genoemd. Mocht u de Veluwezoom bezoeken dan wilt u zeker dit natuurspektakel meemaken. Raadpleeg het Bezoekerscentrum Veluwezoom voor wandelroutes en tochten onder begeleiding van een gids.

Vond je dit interessant? Ontdek meer