© Lee

Golf in Nederland

Met meer dan 200 golfbanen verspreid over heel Nederland heeft u een brede keuze als u in Nederland een balletje wilt slaan. Neem uw golfclubs mee en ontdek de groene fairways te midden van het mooie Nederlandse landschap.
Categorie: Lezen

Golfbaan De Texelse

Sla af op Waddeneiland Texel. U bent omringd door duinen en hoort de zee op de achtergrond, terwijl u de uitdagende banen van Golfbaan de Texelse afloopt.

Categorie: Lezen

Golfbaan Hitland

Bezoek Golfbaan Hitland en profiteer van hun golf arrangementen en breng een bezoek aan één van de grootste golfshops van Europa.

Categorie: Lezen

Golfbaan Nijmegen

Nabij de Duitse grens ligt Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Twee banen met in totaal 45 uitdagende holes in een glooiend, bosrijk landschap staan garant voor een prachtig dagje golf.

Categorie: Lezen

Golfbaan Margraten

De golfbaan van Maastricht is de Golfbaan Het Rijk van Margraten. Sla af in een prachtig Limburgs heuvellandschap omringd door landerijen, wijngaarden en oude bossen.

Meer golfbanen in Nederland

Categorie: Lezen

De Herkenbosche

In Limburg kunt u golfen in de natuur. Op de banen van De Herkenbosche loopt u tussen het natuurschoon van Nationaal Park de Meinweg.

De golfbaan van Golfclub Liemeer trekt niet alleen golfers aan. De banen zijn zo mooi dat het zelfs rondleidingen voor natuurliefhebbers organiseert.

Categorie: Lezen

Golfclub Dirkshorn

In het polderlandschap vragen de golfbanen van Golfclub Dirkshorn en de eeuwige wind het maximale van uw concentratie.

Golfbanen ook open voor toeristen

65 golfbanen in Nederland verwelkomen ook toeristen. Er zijn vijftig openbare golfbanen en minstens tien hotels met golfbanen en ook georganiseerde reizen. Meer informatie over clubs kunt u krijgen bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Om te mogen golfen op een Nederlandse golfbaan moet u een golfvaardigheidsbewijs (GVB) kunnen laten zien. De GVB-houder heeft daarmee bewezen dat hij/zij voldoende kennis heeft van de spelregels en een bepaald niveau van vaardigheden heeft. Mensen die geen GVB hebben, moeten een handicapbewijs (met index) kunnen laten zien.

Prijzen

Golfprijzen verschillen per club, en ook tussen weekdagen en weekenden. Greenfees zijn tussen de €25,- en €75,- euro. Om te kunnen spelen moet er van tevoren een reservering gemaakt worden.

Golfclubs

De regels voor bezoekers verschillen per club. Zodra u een golfclub hebt gekozen kunt u deze club het beste zelf opbellen om er zo achter te komen wat de eisen, prijzen en beschikbaarheid zijn. Op het internet kunt u een complete lijst van golfbanen en -clubs en hun adressen en telefoonnummers vinden. Hieronder vindt u de website.

Officiële golfverenigingen in Nederland

Nederlandse Golf Federatie (NGF)

De NGF is de overkoepelende organisatie van alle golfclubs. U kunt contact opnemen met de NGF om een lijst van de leden te ontvangen.

NGF Burgemeester Verderlaan 17 3544 AD Utrecht Tel.: 0031 (0)30 242 6370 www.ngf.nl golfsite.nl

Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten (NGG)

Het doel van de NGG is om de belangen van gehandicapte golfers te behartigen. Meer informatie:

NGG Aalsmeerderweg 442 1432 EG Aalsmeer www.gehandicaptengolf.nl