Keizersgracht in Amsterdam
Keizersgracht in Amsterdam
Foto: © JJHV via iStock
Categorie:Amsterdam

Grachten van Amsterdam

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet als u de grachten niet heeft gezien. Ze zijn een symbool van de stad en hebben een enorme culturele en historische waarde. In 2010 heeft de Commissie voor het Werelderfgoed besloten om de 17e-eeuwse Amsterdamse grachtengordel op de werelderfgoedlijst van UNESCO te zetten.

  • Geniet van dit unieke UNESCO werelderfgoed.
  • Wandel langs de eeuwenoude grachtenpanden.
  • Maak een rondvaart en bekijk de grachtengordel vanaf het water.

Amsterdamse grachten op Werelderfgoedlijst

Volgens UNESCO zijn de Amsterdamse grachten cultureel erfgoed van buitengewone kwaliteit. Amsterdam doet dan ook haar uiterste best om de grachten te onderhouden en te beschermen.

Niet te missen grachtenschoon

Elke gracht in Amsterdam is uniek en heeft zijn eigen charme. Voor de mooiste grachtenpanden van Amsterdam moet u op de Gouden Bocht zijn, het stuk van de Herengracht tussen de Leidsestraat en Vijzelstraat. Een wel heel bijzonder uitzicht heeft u op de brug op de hoek van de Reguliersgracht en de Herengracht. Vanaf de kant met oneven nummers kijkt u uit over maar liefst vijftien bruggen. En de meest schilderachtige brug is de Magere Brug. ’s Avonds wordt de brug prachtig uitgelicht en is het een van de meeste romantische plekken van Amsterdam.

Musea over de grachten

Wilt u alles te weten komen over de geschiedenis van de grachtengordel van Amsterdam? Breng dan een bezoek aan het Grachtenhuis, een prachtig museum aan de Herengracht waar de geschiedenis van de grachtengordel uitgelicht wordt. Heeft u altijd al een kijkje willen nemen in een van de woonboten die aan de grachten te vinden zijn? Bezoek dan het Woonbootmuseum.

Rondvaarten

De beste manier om van de Amsterdamse grachten te genieten, is vanaf het water. Huur bijvoorbeeld een waterfiets en verken op uw eigen tempo de grachtengordel. Doet u het liever rustig aan? Vaar dan mee met een rondvaartboot terwijl een gids u alles over de geschiedenis van Amsterdam vertelt.

Categorie: Thema

Dutch Golden Age

Ontdek de Gouden Eeuw tijdens een reis door de steden die de groei, het succes en de kunstzinnige invloed van Nederland in de 17e eeuw bepaalden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dutch Golden Age

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.

Lees meer