Amsterdamse grachten

5.265 keer bekeken

474 van 634 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet als u de grachten niet heeft gezien. Ze zijn een symbool van de stad en hebben een enorme culturele en historische waarde. In 2010 heeft de Commissie voor het Werelderfgoed besloten om de 17e-eeuwse Amsterdamse grachtengordel op de werelderfgoedlijst van UNESCO te zetten.

  • Geniet van dit unieke UNESCO werelderfgoed.
  • Wandel langs de eeuwenoude grachtenpanden.
  • Maak een rondvaart en bekijk de grachtengordel vanaf het water.

Amsterdamse grachten op Werelderfgoedlijst

Volgens UNESCO zijn de Amsterdamse grachten cultureel erfgoed van buitengewone kwaliteit. Amsterdam doet dan ook haar uiterste best om de grachten te onderhouden en te beschermen.

Niet te missen grachtenschoon

Hoewel elke gracht uniek is en zijn eigen charme heeft, zijn er een paar absolute must-sees:

  • De Gouden Bocht: aan de Herengracht tussen de Leidsestraat en de Vijzelstraat bevinden zich de mooiste grachtenpanden van Amsterdam.
  • Eén uitzicht, vijftien bruggen: de brug op de hoek van de Reguliersgracht en de Herengracht heeft een uniek uitzicht over vijftien bruggen. Deze kunt u zien vanaf de kant met oneven nummers.
  • Magere Brug: De Magere Brug is een van de meest schilderachtige bruggen in Amsterdam. 's Nachts is de brug romantisch verlicht.
  • Rondvaart: bekijk de prachtige grachten en grachtenpanden vanuit het water tijdens een van de vele rondvaarten die in Amsterdam worden aangeboden.

Rondvaarten

De beste manier om van de Amsterdamse grachten te genieten, is vanaf het water. Huur bijvoorbeeld een waterfiets en verken op uw eigen tempo de grachtengordel. Doet u het liever rustig aan? Vaar dan mee met een rondvaartboot terwijl een gids u alles over de geschiedenis van Amsterdam vertelt.

De Gouden Eeuw

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
De grachten van Amsterdam