© Zeehondencentrum Pieterburen
Categorie:Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen

Een bezoek aan Zeehondencentrum in Pieterburen is een interessant dagje uit voor mensen van alle leeftijden. In het Zeehondencentrum komt u alles te weten over de problemen waar zeehonden mee kampen en wat het centrum doet om ze te helpen.

  • Zeehondencentrum Pieterburen helpt zeehonden die ziek, verzwakt of gestrand zijn.
  • Leer hoe de zeehonden opgevangen, genezen en vervolgens teruggezet worden.
  • Een bezoek aan de zeehondencentrum Pieterburen is een leerzaam en leuk uitje voor alle leeftijden.
Adres:
Hoofdstraat 94a
9968AG Pieterburen
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Opvang voor zieke zeehonden 

Het Zeehondencentrum werd in 1971 opgericht om zieke en gewonde zeehonden te helpen revalideren. Wat begon als een simpele crèche is uitgegroeid tot een professioneel, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis met faciliteiten voor quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur. Alle zeehonden worden na hun revalidatieperiode losgelaten in het wild. 

Bereikbaarheid

Pieterburen is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het Zeehondencentrum organiseert een aantal kinderactiviteiten en (in de zomer) speciale programma's. Het Zeehondencentrum is rolstoeltoegankelijk. Het toegangsgeld is maar een paar euro, maar extra donaties worden zeer gewaardeerd.

Tip van de redactie

De medewerkers van het Zeehondencentrum varen regelmatig uit om zeehonden die weer beter zijn terug te zetten in de Waddenzee. Als er een tocht gepland staat, kunt u een plekje aan boord reserveren om van dichtbij mee te maken hoe de zeehonden vrijgelaten te worden. Kijk voor data op de website van Zeehondencentrum Pieterburen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Lees meer