Het Watersnoodmuseum

1.058 keer bekeken

31 van 38 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In Ouwerkerk, op het eiland Schouwen-Duiveland, vindt u een uniek museum dat het verhaal vertelt van de watersnoodramp die Zeeland in 1953 voorgoed veranderde. Een ‘must see’ voor iedereen die Zeeland bezoekt en meer wil weten over watermanagement in Nederland.

  • Bezoek het Watersnoodmuseum en ontdek de kracht van water.
  • Bekijk het Nationaal Monument Watersnood 1953.
  • Ga wandelen in het unieke Krekengebied.

Wat kunt u doen bij het Watersnoodmuseum?

Het Watersnoodmuseum is een bijzonder museum dat zich inzet voor bewustwording rondom waterveiligheid in Nederland. En dat zorgt niet alleen voor een indrukwekkend verhaal, ook de huisvesting van het museum is bijzonder indrukwekkend.

Het Watersnoodmuseum bevindt zich in vier betonnen Phoenix-caissons zoals die ook gebruikt werden om het laatste gat in de dijk bij Ouwerkerk te dichten. Bovendien liggen ze in een schitterende omgeving en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze omgeving en de caissons zijn benoemd tot Nationaal Monument.

Als bezoeker ontdekt u in elk caisson een ander verhaal. Zo ziet u in de ene ruimte een indringend beeldverhaal van de watersnoodramp en in een andere leert u over de mens en de emoties. Ook de wederopbouw en het voorbereid zijn op de toekomst komen aan bod. Er is een audiotour aanwezig in 4 talen zodat iedereen het complete verhaal tot zich kan nemen.

Meer in de omgeving

Wie het Watersnoodmuseum bezoekt moet zeker ook het fraaie krekengebied in de omgeving van het museum aandoen. U kunt er fantastisch wandelen; bijvoorbeeld tussen Ouwerkerk en Zierikzee, maar ook tussen Ouwerkerk en Bruinisse waar prachtige buitendijkse wandelingen gemaakt kunnen worden. Na afloop kunt u dan genieten van typisch Zeeuwse specialiteiten als oesters, mosselen en kreeft in een van de mooie Zeeuwse stadjes.

Accommodatie

Van luxe hotels tot bed & breakfasts tot heerlijke vakantiehuizen aan het strand; in de omgeving van het Watersnoodmuseum vindt u voor elke smaak en elk budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie

Ontdek de schitterende natuur in de omgeving. Dit prachtige krekengebied, dat werd gevormd door het maandenlang in- en uitstromen van getijdenwater vlak na de ramp, is vandaag de dag een unieke plek voor vogels, planten en waterplanten. Het is gelegen aan Nationaal Park Oosterschelde en ideaal om te wandelen of te fietsen!

Meer informatie vindt u hier

Beleef de omgeving

Nederland Waterland

Maar liefst 26 procent van ons land ligt onder de zeespiegel. Hoe we omgaan met het water en ervan genieten ziet en beleeft u op meerdere plaatsen.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Het Watersnoodmuseum
Adres: 
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305RJ Ouwerkerk
Bekijk de website
Bekijk de website
Bekijk deze video: Het Watersnoodmuseum