Tradities

De zes mooiste bloemencorso's van Nederland

40 van 43 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederland is hét grootste bloemencorsoland ter wereld. De mooiste bloemencreaties komen voorbij tijdens de bloemencorso's die van de lente tot het najaar door heel Nederland worden georganiseerd. De corso’s bestaan uit optochten van spectaculaire praalwagens die versierd en bedekt zijn met honderden verschillende soorten bloemen. We hebben de zes mooiste van Nederland voor u op een rijtje gezet, met elk hun eigen thema en charme. Vergeet uw camera niet mee te nemen!

  • Keukenhof gemist? Bezoek in de zomer of het najaar een van de top bloemencorso’s van Nederland.
  • Bewonder miljoenen bloemen en talloze imposante praalwagens.
  • De Nederlandse bloemencorso’s zijn een waar feest om te bezoeken.

Bloemencorso Haarlem (13-04-2019)

Maar liefst 20 enorme praalwagens en 30 rijkelijk met bloemen versierde auto’s rijden tijdens het Bloemencorso Haarlem een 42 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem. Zorg dat u op tijd bent voor een goed plekje langs de route. De zondag na het corso zijn de praalwagens bovendien te bewonderen in Haarlem.

Aalsmeer Flower Festival (15-06-2019 t/m 16-06-2019)

Aalsmeer is met haar beroemde veiling het kloppende hart van de bloemenstreek. Tijdens het Aalsmeer Flower Festival kunt u naast genieten van muziek en activiteiten ook het werk van getalenteerde bloemenarrangeurs bewonderen.

Varend Corso Westland (02-08-2019 t/m 04-08-2019)

De prachtige versierde boten van Varend Corso Westland varen in drie dagen langs onder andere Naaldwijk, Maassluis, Den Haag en Delft. Het corso heeft elk jaar een ander thema en ook op de wal langs de route is genoeg te doen.

Flower Parade Rijnsburg (10-08-2019)

Elke tweede zaterdag in augustus rijden praalwagens, met bloemen versierde personenauto’s en muziekwagens tijdens de Flower Parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Honderden soorten bloemen worden door professionele arrangeurs verwerkt in de prachtige creaties.

Bloemencorso Zundert (01-09-2019)

Voor ‘s werelds grooste bloemencorso moet u naar Bloemencorso Zundert. Al sinds 1936 staat daar elkaar jaar het hele dorp op zijn kop en komen de mooiste praalwagens voorbij. Een echte must-see voor liefhebbers van bloemen. Voor dit corso heeft u een ticket nodig.

Bloemencorso Lichtenvoorde (08-09-2019)

Vier miljoen dahlia’s worden gebruikt om de corsowagens van Bloemencorso Lichtenvoorde – die soms wel zo groot zijn als een huis - te versieren. Honderden vrijwilligers zijn maandenlang in de weer om spectaculaire wagens te bouwen.

Veelgestelde vragen