Selfie besides the tulips
© Oliver Groot - Hexashots
Categorie:Bloemen

Geniet van de bloemen, fotografeer op afstand

In een ideale wereld zijn onze prachtige tulpen echt onbreekbaar en zou je te midden van de kleurrijke velden prachtige selfies kunnen nemen. Maar helaas. De tulpen zijn ontzettend mooi, maar ook ontzettend kwetsbaar. Het is daarom van belang dat de tulpen van een afstand worden bewonderd en dus willen wij je vragen tijdens het bezoek vooral uit de velden te blijven. Maar wees gerust, wij laten je niet in de steek en leggen je hier uit hoe jij toch de mooiste foto’s kan maken. Je bent natuurlijk van harte welkom om samen met ons te genieten van de bloeiende velden, maar wees voorzichtig met de bloemen. Het jaarlijkse kleurenspektakel is behalve een prachtige selfiespot ook een belangrijke bedrijfstak en onze nationale trots.

 • Maak vooral een foto met de bloemen, maar loop geen bloemenveld in.
 • Ook van een afstand maak je de mooiste foto’s.
 • Geniet met respect van onze bloemen.

How to make a tulip-friendly selfie!

Do’s en don’ts bij de tulpenvelden

Hoe aanlokkelijk om een foto te maken middenin een kleurige bloemenzee... Maar wist je dat de bloemenkwekers jaarlijks tonnen aan schade hebben door mensen die door hun bloemenveld lopen? Maak de mooiste #tulipselfie met respect voor onze bloemen. Loop niet de bloemenvelden in, hoe verleidelijk dat misschien ook is.

Je kunt de bloemen en bloembollen beschadigen of ziektes aan de bloemen overbrengen. De schade heeft enorm veel invloed op de boeren. Niet alleen is dit een verlies van inkomsten, het is vooral ook een enorme teleurstelling aangezien de boeren ontzettend veel moeite, zorg en liefde steken in het kweken van de mooie tulpen. Bovendien zijn de bloemenvelden privéterrein. Je zou het zelf toch ook niet leuk vinden als dagelijks mensen zonder te vragen je achtertuin in lopen? Om schade te voorkomen bakenen sommige kwekers de velden af doormiddel van een hek of touw. Maar ook als dit niet het geval is weet je nu dus dat je nooit tussen de bloemen mag gaan staan. Daarnaast kan je overigens ook nog een flinke boete krijgen als je dit wel doet.

Wat wel mag is langs de rand van het tulpenveld lopen. Wees voorzichtig en heb respect voor onze bloemen, zodat wij er met z’n allen van kunnen blijven genieten. Ook zonder een bloemenveld in te lopen, kun je namelijk de meest prachtige foto’s maken.

Tips voor de beste tulpselfie

Hoe maak je dan toch zo’n toffe selfie met een enorme bloemenzee op de achtergrond? Wij geven je zes tips voor het ultieme plaatje.

 1. Fotografeer niet tegen het licht in

  Als je tegen het licht in fotografeert, dan heeft je camera de neiging het onderwerp te onderbelichten. Dit zorgt voor schaduwen op plekken waar je misschien geen schaduw wilt hebben. Zorg er daarom voor dat je onderwerp (jij dus) goed belicht is.
 2. Plaats het onderwerp niet in het midden

  Laat je beeld tot leven komen en plaats het onderwerp van je foto iets van het midden af. Dit zorgt ervoor dat je foto er dynamischer uitziet. Let wel op dat je de camera focust op het onderwerp zodat het scherp op de foto komt te staan.
 3. Breng diepte in je foto

  Het menselijke oog kan zien in de breedte, hoogte en diepte. De camera helaas niet. Breek een foto op in drie lagen: voorgrond, middengebied en achtergrond. En vul dat vervolgens in. Een onderwerp op de voorgrond kan een schitterende inleiding voor de achtergrond zijn, zoals een persoon voor het bloemenveld met op de achtergrond de zee aan kleurrijke tulpen.
 4. Neem de tijd

  Het is zonde als je gehaast een foto maakt, daarna thuiskomt en ziet dat de foto niet gelukt is. Neem je tijd langs de velden om de tulpen te bewonderen en de perfecte plek te vinden voor de mooiste foto. Maar wel altijd langs de rand van het veld natuurlijk!
 5. Gevarieerd aanbod

  Maak gebruik van verschillende modes op je toestel. Maak bijvoorbeeld een foto liggend, staand, of met een creatief filter. Ook kan je met detailfoto’s kleine dingen benadrukken die op een overzichtsfoto misschien niet te zien zijn. Wissel in compositie en fotostijlen en kom met een gevarieerd aanbod thuis.
 6. Voel je happy!!

  En de laatste, maar zeker niet de minst belangrijke tip: Zorg ervoor dat je vrolijk op de foto staat. En dat zal zeker niet misgaan als je de overweldigend gekleurde tulpen ziet staan!

Vond je dit interessant? Ontdek meer