© Frans Lemmens via ANP / NBTC Mediabank
Categorie:Cycling Lifestyle

Zeven redenen om Nederland op de fiets te verkennen

We kunnen het niet vaak genoeg roepen: Nederland is hét ultieme fietsland! Okay, er valt zo nu en dan een buitje, maar fietsen stelt je in staat om de meest bijzondere plekjes in ons mooie land te bereiken, is ontspannen en ook nog eens de duurzaamste manier om je te verplaatsen. Laat die auto dus staan, stap op de fiets en leer Nederland kennen als een echte local!

Nog steeds niet overtuigd? Check onze zeven redenen waarom fietsen door Nederland echt een must is!

  • Nederland is het fietsparadijs van Europa.
  • Fiets als een local door de stad, of ervaar de stilte van de natuur.
  • Fiets langs de mooiste hotspots en vind verborgen parels.

Waan je een local

Nederlanders doen als het even kan alles op de fiets. Dat is ook een van de redenen dat Nederland meer fietsen dan inwoners telt! Wil je je tijdens een bezoek aan Nederland dus echt een van ons voelen, pak dan vooral de fiets. Er is simpelweg geen betere manier om je onder te dompelen in de Nederlandse cultuur, want al fietsend ontdek je de mooiste verhalen van Nederland.

Maak je straat gezonder met onze Cycling Lifestyle AI

Ga aan de slag met onze Cycling Lifestyle AI en voeg een vleugje Nederland toe aan jouw straat. Onze kunstmatige intelligentie maakt iedere straat in een handomdraai groener én gezelliger. Aan de slag

Voor een groene vakantie

Rijden, varen, vliegen en zelfs treinen - het belast onze natuur (en de gehele planeet) dagelijks met enorm veel schadelijke stoffen. Wil je zonder schuldgevoel toch zo veel mogelijk van Nederland zien, dan staat de fiets met stip bovenaan de lijst als meest duurzame vervoersmiddel. En door het vlakke landschap, de hoge kwaliteit fietspaden en een scala aan veilige fietsroutes kan iedereen – jong of oud – zich opmaken voor een heerlijk ontspannen fietsvakantie.

Bekijk deze video

Geen land heeft zoveel fietsroutes als Nederland

Of je nu een dagje wil fietsen of een meerdaagse fietstocht wil maken, in Nederland zit je goed. Er zijn meerdere Langeafstand Fietsroutes die speciaal ontwikkeld zijn voor meerdaagse fietstochten. Wie liever een dagtochtje maakt kan gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk om makkelijk een route uit te stippelen. Verdwalen is (bijna) onmogelijk!

E-bikes en snelfietspaden

E-bikes zijn allang niet meer alleen voor senioren. Jongeren fietsen erop naar school en steeds meer mensen gaan op een e-bike naar hun werk. En ook onze infrastructuur is op sommige plekken al volledig ingericht op deze snellere fietsers. Om geen last te hebben van auto’s, verkeerslichten en lastige kruispunten, kun je bijvoorbeeld al een speciale fietssnelweg op! Op deze snelle fietspaden kan je met een e-bike gemakkelijk langere afstanden fietsen. Je mag op zo’n snelfietspad uiteraard ook op je gemakje fietsen of met een gewone toerfiets. Een paar mooie snelfietsroutes in Nederland zijn bijvoorbeeld de route van Utrecht via de Heuvelrug naar Amersfoort en het RijnWaalPad tussen Arnhem en Nijmegen.

Nederland heeft 37.000 kilometer fietspad

We hebben het al vaak gezegd, maar het grote voordeel van fietsen is dat je op plekken komt die normaal niet bereikbaar zijn. En om dat mogelijk te maken telt Nederland ruim 37.000 kilometer aan fietspaden. Deze leiden je naar de meest bijzondere hotspots, kronkelen door de mooiste bossen, voeren je langs bloeiende tulpenvelden en laten je samensmelten met een kunstwerk van kunstwerk van Vincent van Gogh?

Fietsen in Nederland is veilig

Nederlanders zijn gewend aan fietsers en houden rekening met je in het verkeer. Daarnaast liggen de fietspaden vaak vrij van de weg en hoef je je dus geen zorgen te maken over het snel rijdende verkeer. Nederland loopt in Europa ook voorop als het gaat om innovaties die het fietsen veiliger maakt, en staat al jaren bekend als een van de veiligere fietslanden ter wereld.

Fietsen maakt gelukkig

Op de fiets door een prachtig polderlandschap vallen vanzelf alle zorgen van je af. Wil je meerdere dagen fietsen en helemaal niks aan je hoofd hebben? Boek een volledig verzorgde fietsvakantie. Alles wordt dan voor je geregeld en je hoeft alleen maar te fietsen én te genieten. Of pak een tent in, download een van de vele routeapps en verken geheel op eigen houtje al het moois dan Nederland als fietsland je te bieden heeft.

Vond je dit interessant? Ontdek meer