© VisitBrabant
Categorie:Het Landelijke Van Gogh

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Fietsen over een lichtgevend pad dat is geïnspireerd op een schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890); dat kan in de buurt van lichtstad Eindhoven op het Van Gogh-Roosegaarde fietspad.

  • Bekijk het lichtgevende, poëtische fietspad gebaseerd op ‘Starry Night’ van Van Gogh.
  • Bezoek ook de Opwettense Watermolen en Collse watermolen die van Gogh schilderde.
  • Ontdek het per fiets tijdens de Van Gogh-fietsroute, per auto of openbaar vervoer.
Adres:
Eisenhowerlaan
Eindhoven

Ode aan Vincent van Gogh

Kunstenaar Daan Roosegaarde ontwikkelde dit 600 meter lange fietspad waarin duizenden fonkelende, gekleurde steentjes verwerkt zijn. De steentjes, die overdag worden opgeladen door het licht, tonen fragmenten van het beroemde werk ‘Starry Night’ van Van Gogh. Met deze vorm van ‘techno-poëzie’ brengt de hedendaagse kunstenaar een ode aan de oude meester.

Ontdek de wereld van Van Gogh

Het fietspad bevindt zich op de plek waar Van Gogh zich vroeger liet inspireren en waar hij een groot deel van zijn oeuvre maakte. Zo schilderde hij hier niet alleen zijn eerste meesterwerk ‘De Aardappeleters, maar ook de Opwettense Watermolen en de Collse watermolen. Precies tussen deze beide molens ligt vandaag de dag dit unieke fietspad.

Fiets de Van Gogh fietsroute

Ben je in of rond Eindhoven, dan is een fietstochtje in de avonduren zeker aan te raden. Het pad ligt tussen Nuenen en Eindhoven en maakt ook deel uit van de Van Gogh fietsroute door Nuenen die vele plekken uit zijn verleden met elkaar verbindt. Zo leer je niet alleen veel over zijn leven en werk, maar beleef je gelijk het magische gevoel van dit fietspad.

Bereikbaarheid

Uiteraard kan je een fiets huren en deze mooie route fietsen, maar ook is het fietspad te bereiken per auto of met het openbaar vervoer. Zo kan je buslijn 6 nemen vanaf Eindhoven Station en dan uitstappen bij halte ‘Koudenhoven’ (je moet dan nog 600 meter lopen). Ook kan je je auto parkeren bij de carpoollocatie bij de kruising van de Wolvendijk en de A270.

Wist je dat?

Het fietspad bevindt zich op de plek waar Van Gogh zich vroeger liet inspireren en waar hij een groot deel van zijn oeuvre maakte.

Tip van de redactie

Bezoek het Van Gogh Village Museum en ontdek hoe de meester werkte en leefde in Nuenen. Lees meer
Categorie: Lezen

Van Gogh Village Nuenen

Vond je dit interessant? Ontdek meer