Vincents Lichtlab Van Gogh Village Museum
© Frank van Welie via Van Gogh Brabant
Categorie:Het Landelijke Van Gogh

Van Gogh Village Museum in Nuenen

Bezoek de plaats waar Vincent van Gogh jarenlang leefde en werkte. In het Van Gogh Village Museum in Nuenen ontdek je wat hem inspireerde en hoe zijn eerste meesterwerk tot stand kwam. Laat ook je eigen creativiteit zien wanneer je aan de slag gaat met licht en kleuren in Vincent’s lichtlab.

  • Zie hoe Van Gogh leefde in Nuenen en treed in de voetsporen van de meester.
  • Wandel of fiets langs 21 locaties die een rol speelden in het leven van Van Gogh.
  • Bezoek de plek waar Van Gogh zijn meesterwerk ‘De Aardappeleters’ schilderde.

Het Nuenen van Vincent

Het is 1883 als de dan 30-jarige Vincent van Gogh zich vestigt in Nuenen. Aanvankelijk trekt hij in bij zijn ouders, maar door de vele ruzies met zijn vader zoekt hij al snel een eigen atelier. In Nuenen legt hij zich voor het eerst volledig toe op zijn schilderwerk en laat hij zich inspireren door de natuur en het boerenleven. In de twee jaar die volgen schildert hij maar liefst een kwart van zijn gehele oeuvre, waaronder zijn eerste echte meesterwerk: ‘De Aardappeleters.’

Het Nuenen van nu

In het Van Gogh Village Museum maak je van dichtbij mee hoe Van Gogh leefde en werkte in Nuenen. Je ontdekt hier het belang van zijn Brabantse periode en wordt op interactieve wijze meegenomen in zijn wereld en zijn gedachten. In Vincent’s Lichtlab kun je zelf experimenteren met licht en kleur en zo in Van Gogh’s voetsporen treden.

Vanuit Nuenen kun je unieke Van Gogh fiets- en wandelroutes volgen die je meenemen langs tientallen Van Gogh monumenten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer