© Keenan Barber

Tulpen

De treffende kleuren van bloeiende tulpen zijn in de lente een typisch Nederlandse bezienswaardigheid. De rode, roze en gele kleuren zijn adembenemend mooi en zouden door iedereen gezien, of beter gezegd, ervaren moeten worden!

Kom meer te weten over de tulp

Categorie: Lezen

Tulpentijd in Nederland

Wat is de beste tijd van het jaar om de tulpenvelden in Nederland te bezoeken?

Royal FloraHolland, Naaldwijk
Categorie: Lezen

Royal FloraHolland

De grootste bloemenveiling ter wereld.

Woman touching tulips at Keukenhof
Categorie: Evenement

Keukenhof

23 mrt. 2023 tot en met 14 mei 2023 Lisse

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Categorie: Lezen

Tulpenmuseum Amsterdam

Het Tulpenmuseum Amsterdam is opgericht en wordt gesponsord door een lokaal bloembollenbedrijf en illustreert de geschiedenis van de tulp.

3x bloemenmarkten

Nederland staat bekend als de grootste bloemenwinkel ter wereld. Nederlanders nemen niet alleen hun tulpen serieus!

Focus on tulips at a market
Categorie: Lezen

Bloemenmarkt Amsterdam

Maak uw dag mooier met een bos tulpen of andere bloemen van de beroemde Bloemenmarkt in Amsterdam.

Flower market at Janskerkhof, Utrecht
Categorie: Lezen

Markten in Utrecht

Bezoek een markt in Utrecht. De lapjesmarkt, de bloemenmarkt en de Vredenburg markt zijn de leukste markten van Utrecht.

Bloemenseizoen

Van het einde van maart tot de tweede week van mei staan de bollenvelden in bloei, dit wordt ook wel de tulpentijd genoemd. De precieze periode waarin zij bloeien hangt natuurlijk af van het weer, maar over het algemeen heeft u in de tweede helft van april de meeste kans om een bloeiend veld tegen te komen.

Aan het einde van maart begint het krokusseizoen. Daarna, vanaf begin april, komen de narcissen en kleine tulpensoorten op. Vanaf midden april staan de hyacinten in bloei. Ten slotte laten de tulpen hun geweldige kleuren zien, vanaf midden april tot de eerste week van mei.

Waar vindt u de bollenvelden?

In Nederland kunt u op verschillende plekken de prachtige kleurrijke bollenvelden bewonderen. De bekendste 'bollenstreek' bevindt zich achter de Noordzeeduinen tussen de steden Leiden en Den Helder. Andere, net zulke mooie bollenvelden vindt u in de provincies Flevoland (Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland) en Noord-Holland rond Enkhuizen (Bovenkarspel en Andijk) en rondom het Breezand (Kop van Noord-Holland). Bij de plaatselijke VVV-kantoren vindt u plattegronden met wandel-, fiets- en autoroutes door de bollengebieden.​

De Keukenhof

De Keukenhof is een onvergetelijke ervaring voor mensen van alle leeftijden. Het historische park met meer dan 2700 bomen bestrijkt tweeëndertig hectare, vol met tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebloemen. De bloemententoonstellingen in het park en unieke bloemenshows in de verschillende paviljoens zijn een geweldige lust voor het oog. De wereldberoemde Keukenhof in Lisse is geopend vanaf midden maart tot midden mei.

Veelgestelde vragen