© Cynthia Borras
Categorie:De Waddeneilanden

Nationaal Park Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een van de vijf Waddeneilanden. Door de invloed van het eb en vloed en de ligging tussen de Waddenzee en de Noordzee heeft het eiland een klimaat dat afwijkt dan op de vaste wal. Mede door dit bijzondere klimaat kenmerkt het eiland zich door diverse landschappen, zoals stranden, duinen, bossen, kwelders, polders, plassen en wad, en veel verschillende dieren en planten.

  • Geniet van de prachtige flora en fauna in Nationaal Park Schiermonnikoog.
  • Breng een bezoekje aan de eendenkooi, een cultuurhistorisch monument.
  • Ga met een gids wadlopen langs al het moois dat Schiermonnikoog te bieden heeft.
Adres:
Torenstreek 20
9166ZP
Toon locatie in Google Maps

Flora en fauna van Schiermonnikoog

Karakteristiek voor Schiermonnikoog is de unieke vogelwereld. Op de Westerplas kom je het hele jaar verschillende vogels tegen waaronder de blauwborst, aalscholver, watersnip, visarend, lepelaar, kleine zilverreiger en de bruine en blauwe kiekendief. Breng ook een bezoek aan de Schiermonnikoger eendenkooi. Vroeger werden hier eenden gevangen, maar tegenwoordig is het een cultuurhistorisch monument.

De rijke plantenwereld is nog een reden waarom Schiermonnikoog een Nationaal Park is. Er groeien hier grassen, wieren, kruiden, mossen, bloemen, planten, bomen en paddenstoelen. Gidsen leiden u graag langs al het moois dat Schiermonnikoog heeft te bieden. Als u de kans krijgt, moet u zeker wadlopen. Zo’n wandeling over de zeebodem is een bijzondere en blijvende herinnering.

Boottocht naar Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een van de mooiste plekjes van Nederland. Jaarlijks trekt het eiland duizenden natuurliefhebbers, die willen genieten van de rust en weelde van het eiland. Maak ook de oversteek van het vasteland naar het Nationaal Park Schiermonnikoog. Een boot brengt u in 45 minuten naar dit kleine paradijs.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer