© Iris van den Broek via NBTC Mediabank

Deventer is een eeuwenoude Hanzestad, gelegen aan de rivier de IJssel, met een prachtige historie. En dat ziet u werkelijk overal in de stad! Schitterende monumenten, mooie pleinen, oude musea maar ook volop gezelligheid voor wie lekker wil winkelen of genieten van een gezellig café of restaurant.

  • Bewonder één van de vele monumenten in Deventer zoals de Lebuïnuskerk.
  • Wandel door het oudste park van Nederland, het Worpplantsoen.
  • Bezoek de internationale evenementen, zoals Deventer op Stelten en de Deventer Boekenmarkt.
Adres:
Brink 89
7411BX Deventer
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Wat kunt u doen in Deventer?

Wie de eeuwenoude sfeer van deze Hanzestad wil proeven kan het best gaan wandelen. Loop langs de vele monumenten, pleinen, kerken en musea; er is van alles te ontdekken. Zo ziet u onderweg niet alleen het oudste stenen huis van Nederland, ook vindt u in Deventer de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, de Athenaeumbibliotheek, én het oudste park van Nederland; het Worpplantsoen.

Ook heel bijzonder in Deventer zijn het gemeentehuis en de fraaie, gotische Lebuïnuskerk. Beiden vindt u op het Grote Kerkhof. En houdt u van musea, dan zijn zowel Museum de Waag als het Speelgoedmuseum zeker de moeite waard. Voor natuurliefhebbers is een wandeling langs de rivier een echte aanrader.

Wilt u na alle culturele en historische hoogtepunten even lekker winkelen, dan biedt Deventer volop mogelijkheden voor elke smaak en elk budget. De beste straten zijn: de Lange Bisschopstraat, Korte Bisschopstraat, Smedenstraat en de Engestraat.

Evenementen in Deventer

In juli verandert verandert het centrum van Deventer een weekend lang in één groot theater tijdens buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten'. Bezoek één van de ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad. De eerste zondag van augustus is Deventer het thuis van de grootste boekenmarkt van Europa, de Deventer Boekenmarkt. Op ruim 6 kilometer markt vindt u ongeveer 900 kramen met boeken, tijdschriften en kaarten.

In december komen personages uit Dickens' verhalen tot leven tijdens het Dickens Festijn.

Bekijk deze video

Waar kunt u eten in Deventer?

In het mooie centrum van Deventer hoeft u nooit lang te zoeken naar een gezellig restaurant. Om het u makkelijk te maken hebben wij een top 3 voor u geselecteerd:

1.’t Arsenaal Heerlijk restaurant met Frans-Mediterrane gerechten op basis van verse streekproducten. Niet voor niets al jaren een Bib-Gourmand. Adres: Nieuwe Markt 33-34, Deventer

2. Da Mario Heerlijke Italiaanse klassiekers, allemaal vers gemaakt en met heerlijke wijnen gecombineerd. De tiramisu als dessert is een aanrader! Adres: Vleeshouwerstraat 4-6, Deventer

3. St Tropez Bijzonder restaurant, waar u alleen al voor de aparte inrichting en het fijne terras een kijkje wilt nemen. De gerechten zijn prima met vaak een Frans tintje. Adres: Brink 28, Deventer

Tip van de redactie: Bezoek de Deventer Koekwinkel waar al meer dan 400 jaar de wereldberoemde kruidkoek wordt gebakken. Jb. Bussink is de enige koekbakker die tot op de dag van vandaag volgens een eeuwenoud geheim recept de echte Deventer koek bakt.
Categorie: Naar de site

Visit Hanzesteden

Kunt u geen genoeg krijgen van al die prachtige Hanzesteden? Kijk dan op Visit Hanzesteden en ontdek wat er allemaal nog meer te beleven is!

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Hanzesteden

Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer