© Marketing Groningen

Groningen stad

Groningen, de hoofdstad van de gelijknamig provincie in het noorden van Nederland, is een bruisende veelzijdige stad met veel cultuur en evenementen, mooie historische monumenten zoals de Martinitoren, leuke winkelstraten voor een lekker dagje shoppen en smaakvolle restaurants. Kortom, er gaat niets boven Groningen!

Evenementen in Groningen

Dark Sky Park Lauwersmeer

Bezoek het Nationaal Park Lauwersmeer ‘s nachts en dwaal rond in complete duisternis.

Lees meer

Bezienswaardigheden

Groningen is een veelzijdige bruisende stad in het noorden van Nederland vol cultuur met het Groninger Museum, verschillende evenementen zoals Noorderzon en Eurosonic Noorderslag, een groot aanbod aan leuke winkels voor een dagje shoppen en lekkere restaurants. De absolute eyecatcher van Groningen is natuurlijk de Martinitoren op de Grote Markt. Vanaf deze toren heeft u prachtig uitzicht over de stad.

Mooie kusten van Groningen Houdt u van rust, ruimte en natuur? Dan is Groningen ook een heerlijke bestemming. Ontdek de mooie kusten van Groningen en de prachtige flora en fauna van het oudste cultuurlandschap dat Nederland rijk is; het nationaal landschap Middag-Humsterland. Ook kunnen vogelaars hun hart ophalen in het Nationaal Park Lauwersmeer met zijn ongekende vogelrijkdom. Aarzel ook niet om verder de provincie Groningen in te duiken.

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Groningen

Met het openbaar vervoer

Groningen heeft een internationaal vliegveld: Groningen Airport Eelde. De shuttlebus brengt u in 20 minuten naar het centrum. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol reist u in 2 uur naar Groningen.

Met de auto

Komt u met de auto, informeer uzelf dan over parkeren in Groningen.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen