© NAPA via Shutterstock
Categorie:Scheveningen

De pier van Scheveningen

Aan het strand van Scheveningen staat een van de mooiste pieren ter wereld. Geheel gerenoveerd en in 2015 opnieuw geopend biedt de pier nu plaats aan diverse winkels en horecagelegenheden.

  • Een unieke ervaring boven strand en zee.
  • Overnacht boven de bruisende zee.
  • Volgens CNN een van de top 9 piers in de wereld.
Adres:
Strandweg
2586JK Den Haag
Toon locatie in Google Maps
Het Scheveningse strand  is absoluut de moeite waard voor een dag aan zee. Opvallend aan deze kustplaats vlak bij Den Haag is de gigantische pier die vanaf de boulevard rechtstreeks de Noordzee inloopt. Met zijn roemruchte verleden is de pier niet meer weg te denken uit het kustbeeld van Scheveningen. Sinds de renovatie en heropening in 2015 is de pier een ware trekpleister voor liefhebbers van lekker eten , entertainment en het prachtige uitzicht.

Doen op de pier

Van oudsher is de pier een trekpleister voor strandliefhebbers die komen genieten van het uitzicht. Klim naar het uitkijkpunt en geniet van het uitzicht over de zee, het strand en Scheveningen. Of bekijk de kust vanuit het ruim 50 meter hoge reuzenrad boven zee. Waaghalzen kunnen zelfs bungeejumpen vanaf de pier. Al wandelend over de promenade kunt u genieten van het adembenemende uitzicht.

Eten en drinken op de pier

De pier van Scheveningen biedt een keur aan mogelijkheden om te eten en te drinken. Op de foodboulevard vindt u diverse bars, restaurants en terrassen. Zo is er bijvoorbeeld een gastropub met maar liefst 35 speciaalbieren. Maar ook een pannenkoek eten behoort tot de mogelijkheden.

In de buurt

Naast de pier biedt Scheveningen meer vertier. Een oase van rust vindt u in Museum beelden aan Zee. In SEA Life Scheveningen bekijkt u honderden prachtige vissen. Zeker met kinderen een aanrader!

Scheveningen ligt vlakbij Den Haag, dus een bezoekje aan het Omniversum of Panorama Mesdag behoort ook tot de mogelijkheden.

Bereikbaarheid en parkeren pier Scheveningen

Scheveningen ligt vlak bij Den Haag en dat betekent dat u er vanaf de hoofdstad Amsterdam of de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol binnen een uur heen reist. Ook per trein kunt u Scheveningen goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In Scheveningen-Bad geldt betaald parkeren op alle dagen tegen een tarief van € 2.60 per uur. Voor lang parkeren bent u aangewezen op één van de parkeergarages en of één van de twee parkeerterreinen.

Openingstijden pier Scheveningen

De pier is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur.

Tip van de redactie:

Blijf na een dagje strand lekker slapen op de pier. Slapen met privé-uitzicht op zee! Boek een luxueuze suite of cabin en geniet van de zonsondergang en het ruisen van de zee.

Vond je dit interessant? Ontdek meer