Beachclub Indigo, het Zwarte Pad
© Jurjen Drenth via The Hague & Partners
Categorie:Scheveningen

Het strand van Scheveningen

Direct achter Den Haag vindt u het strand van Scheveningen; het populairste strand van Nederland. U kunt er wandelen, zonnen en zwemmen, maar ook surfen, evenementen bezoeken en heerlijk uit eten. Kortom, vier seizoenen lang puur genieten!

  • Ontdek Scheveningen en kies het strand dat bij u past.
  • Scheveningen heeft vele strandpaviljoens en restaurants.
  • Ga surfen in Scheveningen of bezoek The Hague Beach Stadium tijdens een beachvolleybal wedstrijd.

Het strand van Scheveningen

Met een brede, lange boulevard, heerlijke stranden en stijlvolle strandpaviljoens is Scheveningen een trekpleister in Nederland. Zonaanbidders kunnen luieren en zwemmen. Natuurliefhebbers kunnen er prachtig wandelen. Sportievelingen kunnen er surfen en beachvolleyballen en ‘foodies’ kunnen er lekker uit eten. Bovendien wappert boven het strand van Scheveningen al jaren de ‘blauwe vlag’ en dat is dé internationale onderscheiding voor stranden die schoon en veilig zijn.

Sportief Scheveningen

Bent u sportief ook dan bent u in Scheveningen aan het juiste adres. Zo heeft Scheveningen perfecte surffaciliteiten met surfscholen, een surfdorp en zelfs een kunstmatig rif dat het hele jaar door voor goede golfen zorgt. Daarnaast staat het voorjaar en zomer ook in het teken van strandsporten op Olympisch niveau. Zo vindt u in The Hague Beach Stadium beachvolleybal en beachsoccer wedstrijden. De entree is gratis, dus loop gerust even binnen!

Voor zonaanbidders en sportievelingen

De badplaats Scheveningen heeft verschillende stranden waar u heerlijk kunt genieten van uw dagje strand. Zo is het Boulevard-strand in de omgeving van de Pier en het Kurhaus ideaal als u een zonliefhebber bent en houdt van de gezelligheid met de vele strandpaviljoens om u heen. Het strand bij de haven van Scheveningen is rustiger en heerlijk met kinderen. Ook is hier ruimte om te surfen en beachvolleybal. Eveneens vindt u aan de haven van Scheveningen heerlijke restaurants. Tot slot kent Scheveningen ook ‘het zwarte pad’ strand. U kunt hier heerlijk zonnen bij een van de vele strandpaviljoens. Dit strand is in de zomer erg druk en hier worden ook de gezelligste feesten georganiseerd.

De Pier van Scheveningen

Een van de opvallendste iconen in Scheveningen is beslist de Pier. Bijna 400 meter lang en 45 meter hoog, loopt hij recht de Noordzee in en biedt een prachtig uitzicht over de badplaats.

Vond je dit interessant? Ontdek meer