© NAPA via Shutterstock
Categorie:Scheveningen

Spectaculair Scheveningen

Van de zeilrace “North Sea Regatta” tot en met het binnenhalen van de nieuwe haring op Vlaggetjesdag, Scheveningen is een spektakel in de zomer. Op de Scheveningse Pier kun je van alles beleven: ga bungeejumpen of geniet van het fantastische uitzicht vanuit het reuzenrad boven zee!

  • Proef deze zomer de eerste haring tijdens Vlaggetjesdag.
  • Beleef de mooiste zeilraces tijdens de North Sea Regatta.
  • Beleef spectaculair Scheveningen vanuit het reuzenrad op de Pier.

Vlaggetjesdag

Vlaggetjesdag is de dag dat de eerste haring aan wal wordt gebracht en dat wordt in Scheveningen gevierd met een groot straatfeest. Er is  de 'vlootschouw' in de haven, een haringrace, een  beachvolleybaltoernooi en ook voor de kinderen worden er allerlei  leuke activiteiten georganiseerd.

North Sea Regatta

De North Sea Regatta, de grootste zeilrace in Nederland, biedt een spectaculair festijn voor zowel zeilers als toeschouwers. Duizenden boten uit verschillende klassen varen spectaculaire races. Rond het strand zijn er watersporten als kite-, wind- en golfsurfen en ook is er volop gezelligheid. Topkoks presenteren hun kookkunsten en er is volop livemuziek.  

Pier Scheveningen

Een absoluut hoogtepunt én blikvanger aan de boulevard is de Pier van Scheveningen. Op deze in zee lopende arm vindt u diverse horeca en winkeltjes. Of maak een ritje in Europa’s eerste reuzenrad boven zee! Op maar liefst 50 meter hoogte heeft u een fenomenaal uitzicht. Wist u dat u kunt vernachten op de pier? Aan het einde van de pier vindt u de Pier Suites met een fantastisch uitzicht! Wie wil er niet wakker worden met het ruisen van de zee?

Bereikbaarheid Scheveningen

Scheveningen is een van de twee badplaatsen van Den Haag, daarmee is Den Haag een ware stad aan zee! Met de tram bent u binnen twintig minuten van de stad aan het strand!

Vond je dit interessant? Ontdek meer