People on the main market square in Zwolle
© Marc Venema Shutterstock
Categorie:Zwolle

5x smakelijke tips om te lunchen in Zwolle

Een dagje shoppen, wandelen en cultuur maakt hongerig. Wil je tussendoor even neerploffen in een leuke lunchroom? Wij geven je 5 bijzondere tips in Zwolle: met een goede sfeer, lekkere gerechten op de kaart en bijvoorbeeld een hondenmenu!

  • Vind de leukste koffiebars en lunchroom van Zwolle, van ontbijt tot borreltijd.
  • Ga heerlijk uit eten in een restaurant op een gezellig plein of aan het park.
  • Kies voor een alternatieve lunch met taart, hotdogs of wafels.

Gillende Keukenmeiden

Een huiselijk tentje met een frisse, lichte sfeer. Je wordt er meteen vrolijk van. Geniet van zelfgebakken taarten, biologische koffie, heerlijke broodjes en soepen en nog veel meer lekkers.
Meerminneplein 7
gillende-keukenmeiden.nl

Villa Suikerberg

Deze statige villa met maar liefst 3 terrassen heeft uitzicht over de stadsgracht en ligt vlakbij Museum De Fundatie. Met een uitgebreide menukaart van ontbijt tot borreltijd kan je hier de hele dag heerlijk vertoeven. Laat je verrassen met een ‘lunchproeverij’.
Potgietersingel 1a
villasuikerberg.nl

Brasserie Jansen

Brasserie Jansen heeft een Italiaans sfeertje met onder andere foto’s van filmsterren en beroemdheden uit vervlogen tijden aan de muur. Het restaurant heeft een terras aan een gezellig plein in hartje Zwolle. Heerlijke gerechten, vriendelijke bediening, wat wil je nog meer? Een menu voor de hond natuurlijk!
Nieuwe Markt 14
brasseriejansen.com

Dogtails

Fancy hotdogs & original cocktails: wat een combinatie! Van de Jack Daniels saus tot aan de bijbehorende zuurkool zijn de producten zoveel mogelijk huisgemaakt. Voor liefhebbers van een ‘late lunch’ in de cocktailbar.
Gasthuisplein 13
dogtails.nl

WannaWaffle

Je wilt niet naar een traditionele lunchroom, maar je hebt wel stevige trek: een wafel is de oplossing. Bij WannaWaffle kun je kiezen uit zoete én hartige wafels met van alles erop belegd. Nou vooruit, er zijn ook taartjes, broodjes, soepen en salades.
Sassenstraat 3
wannawaffle.nl

Op zoek naar een restaurant voor de avond? Kijk eens bij een van deze toppers in Zwolle

Eigentijdse belevenissen in de historische stad. Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer