© Joyce Goverde via VisitAalsmeer

Aalsmeer heeft meerdere bloemenattracties, waarvan je de meeste zelfs het hele jaar door kunt bezoeken. De grootste bloemenveiling van de wereld is hier gevestigd. Aalsmeer ligt ook aan de Westeinderplassen, een natuurgebied waar je heerlijk kan fietsen, wandelen en watersporten.

  • Bezoek de grootste bloemenveiling ter wereld
  • Geniet van het natuurschoon rond de Westeinderplassen
  • Mis deze attracties niet: Floral Art Museum en Flower Festival Aalsmeer
Aalsmeer is wereldbekend door de bloementeelt en vooral de bloemenveiling. Bezoek in alle vroegte de veiling om te zien hoe bloemen uit alle landen hier verhandeld worden. Aansluitend kun je allerlei activiteiten beleven in en om Aalsmeer.

Het hele jaar bloemen in Aalsmeer

Aalsmeer heeft twee musea: het Flower Art Museum en Museum Historische Tuin. Die laatste is een ‘levend museum’ van de Aalsmeerse tuinbouw vanaf 1700 tot ongeveer 1960. In het Tuinhuis kan je lekker lunchen en aan boord stappen voor een rondvaart. In juni worden bloemen en bloemsierkunst nog eens extra in het zonnetje gezet met allerlei activiteiten tijdens het meerdaagse Flower Festival.

Natuurschoon Westeinderplassen

Aalsmeer ligt weliswaar dichtbij de luchthaven Schiphol, maar toch kan je in de omgeving ook goed wandelen en fietsen. Bijvoorbeeld naar het nabijgelegen natuurgebied de Westeinderplassen, een uitgestrekt watergebied met plassen en slootjes, waar je kunt varen, zwemmen, suppen en kanoën. Er leven veel vogelsoorten en zelfs zeldzame planten en vissen. Aan de oevers vind je gezellige jachthavens en strandjes.  

Vond je dit interessant? Ontdek meer