Categorie:Vervoer in Nederland

Fietsen door Nederland

Nederland ontdek je het best op de fiets. Je ziet de mooiste natuur, de kleinste dorpjes en je voelt je één met de omgeving. Bekijk hier de vele mogelijkheden voor leuke fietsroutes in de lente.

  • Hét seizoen om op de fiets de bollenstreek te ontdekken.
  • Fiets het rondje IJsselmeer: 400 kilometer door de mooiste gebieden van Nederland.
  • Kies voor een georganiseerde fietstocht of stippel er zelf een uit.

Nederlanders zijn gek op fietsen en er zijn dan ook meer fietsen dan inwoners in ons land. Niet zo vreemd, want in Nederland zijn de afstanden nooit te lang én het is een lekker vlak landje. Ideaal om te fietsen dus!

Fietsen door de bollenstreek

Wie Nederland optimaal wil beleven gaat dus lekker op de fiets. U rijdt door prachtige polderlandschappen, langs mooie duinen en stranden en natuurlijk door de bollenstreek. Want bent u in het voorjaar in Nederland, dan mag u een fietstocht door de bollenvelden niet missen en is ook een tochtje naar de Keukenhof een 'must'.

Voor de serieuze fietsliefhebber: het rondje IJsselmeer

Wie van een stevige fietstocht houdt (zo'n 400 kilometer) en Nederland écht wil leren kennen, zal het rondje IJsselmeer, ook wel bekend als de Zuiderzee-route kunnen waarderen. U fietst door de mooiste natuurgebieden langs het IJsselmeer en u bezoekt de meest authentieke dorpjes, waar de bewoners vandaag de dag nog in klederdracht lopen.

Georganiseerde tocht of zelf plannen?

Fietsen in Nederland, zeker in het voorjaar, is dus een prachtige belevenis. U kunt kiezen voor één van de vele georganiseerde fietstochten of u stippelt er zelf één uit. met behulp van de fietsrouteplanner. En is het lastig om een eigen fiets mee te nemen, dan kunt u die bijna overal in Nederland huren. Onze aanrader voor dit voorjaar: ga op de fiets Nederland ontdekken!

De meest populaire fietsvakanties

Vond je dit interessant? Ontdek meer