© Rijkswaterstaat
Categorie:Zeeland

Ontdek de Oosterschelde­kering

Ontdek de Oosterscheldekering, het afsluitbare deel van de unieke Deltawerken en breng een bezoek aan Neeltje Jans waar je alles leert over dit 'achtste wereldwonder'.

  • Het meest indrukwekkende bouwwerk van de Deltawerken.
  • Bekijk de Oosterscheldekering van binnen bij Deltapark Neeltje Jans.
  • Je kunt heerlijk wandelen of fietsen in de omliggende gebieden.
De Oosterscheldekering is zonder twijfel het meest indrukwekkende bouwwerk van de Deltawerken. En een bezoek meer dan waard!

Achtste wereld wonder

Deze ruim 9 kilometer lange waterkering, bestaande uit 65 enorme betonnen pijlers met schuiven ertussen, wordt ook wel het 8ste wereld wonder genoemd. De grote schuiven tussen de pijlers kunnen bij storm of springvloed gesloten worden. De rest van de tijd is de dam geopend. Door deze unieke constructie is het zeewater zout gebleven en is het prachtige natuurgebied van de Oosterschelde beschermd.

Een kijkje achter de schermen

Vanaf het voormalig werkeiland Neeltje Jans heb je een prachtig uitzicht op de Stormvloedkering, dat speciaal werd aangelegd om de Oosterscheldekering te kunnen opbouwen. Wil je de sluizen van dichtbij en van binnen bekijken? Breng dan ook een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans. Niet alleen kom je alles te weten over de Deltawerken, het is ook een waterpretpark met leuke attracties voor het hele gezin.

Uitwaaien op de Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering verbindt het eiland Schouwen-Duiveland met Noord-Beveland. Je kunt er dus overheen rijden of fietsen. Met de auto volg je de N57 richting Middelburg. Ook in de omliggende gebieden kun je heerlijk wandelen of fietsen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer