Kampen
© Gijs Versteeg via MarketingOost
Categorie:Vervoer in Nederland

Fietsen in Nederland

Nederland is het ultieme fietsland! Met een vlak landschap, korte afstanden, een mild klimaat en een goede infrastructuur is het niet verwonderlijk dat fietsen bijzonder populair is.

  • Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is Nederland een fietsland bij uitstek.
  • Huur een fiets en ontdek de leukste plekjes van uw bestemming.
  • Boek een fietsvakantie en geniet van het mooie Hollandse landschap.

Veilig fietsen

Fietsen in Nederland is veilig, makkelijk en heel ontspannen. Meer dan 32,000 kilometer fietspad strekt zich voor u uit, dus u kunt alle kanten op. Bovendien is er zo’n 30.000 kilometer aan fietsroutenetwerken uitgezet die worden aangegeven met het knooppuntennetwerk en de Landelijke Fietsroutes. Daarnaast is de bewegwijzering voor fietsers van het hoogste niveau, waardoor u als fietser nauwelijks kunt verdwalen. Tenslotte, en niet onbelangrijk, zijn Nederlanders gewend aan fietsers in het verkeer én houden zij rekening met u in het verkeer.

Fiets huren

Het is misschien wel de leukste manier om Nederland te ontdekken; per fiets! Ontdek de leukste fietsroutes rondom Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, door prachtige natuurgebieden zoals de Hoge Veluwe én langs de mooiste molens ter wereld. U kunt op verschillende plekken fietsen huren, zoals in de buurt van de grote stations, in het centrum van de grote steden en veelal ook via uw accommodatie. De kosten van fietsenverhuur verschillen per verhuurder en zitten ongeveer tussen de 9 tot 15 euro per dag. Tip: huur een eenvoudige fiets met 1 versnelling en/of een terugtraprem, dat fietst relatief makkelijk. Naast het huren van fietsen kunt u ook kiezen voor een georganiseerde fietstour met gids. Dit is niet alleen leerzaam maar ook leuk! Informeer hier altijd even naar bij de verhuurder of de VVV.

Fietsen in Amsterdam

Een fiets huren tijdens uw verblijf in Amsterdam is een absolute aanrader! Fiets de leukste routes door Amsterdam; over de mooie grachten, over de Dam, langs het Rijksmuseum of fiets vanuit Amsterdam naar Edam. U kunt fietsen huren bij o.a. de volgende verhuurders:

  • MacBike Amsterdam – bij centraal station en waterlooplein 99. De fietsen zijn knalrood.
  • Yellow Bike – nabij centraal station (3 minuten lopen); Nieuwezijds Kolk 29 en Oudezijds Armsteeg 22. Ook kunt u hier fietstours boeken.
  • Bike City – in de Jordaan, bloemgracht 90.
  • Rent-a-Bike Damstraat – te vinden op de Dam (Damstraat 20).

Fietsvakanties

Houdt u van fietsen en wilt u de schoonheid van Nederland op een bijzondere manier ontdekken? Dan is een fietsvakantie zeker iets voor u. De fietsvakanties zijn veelal geheel compleet verzorgd met overnachtingen, transport van bagage en eventuele fietsverhuur. U fietst de mooiste routes langs de Nederlandse kust, dwars door de natuur en voorbij de Hollandse iconen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer