© Erwin Martens
Categorie:Bloemen

De zes mooiste bloemencorso's van Nederland

Nederland is hét grootste bloemencorsoland ter wereld. De mooiste bloemencreaties komen voorbij tijdens de bloemencorso's die van de lente tot het najaar door heel Nederland worden georganiseerd. De corso’s bestaan uit optochten van spectaculaire praalwagens die versierd en bedekt zijn met honderden verschillende soorten bloemen. We hebben de zes mooiste van Nederland voor je op een rijtje gezet, met elk hun eigen thema en charme. Vergeet je camera niet mee te nemen!

  • Keukenhof gemist? Bezoek in de zomer of het najaar een van de top bloemencorso’s van Nederland.
  • Bewonder miljoenen bloemen en talloze imposante praalwagens.
  • De Nederlandse bloemencorso’s zijn een waar feest om te bezoeken.

Bloemencorso Bollenstreek

April

Maar liefst 20 enorme praalwagens en 30 rijkelijk met bloemen versierde auto’s rijden tijdens het Bloemencorso Bollenstreek een 42 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem. Zorg dat je op tijd bent voor een goed plekje langs de route. De zondag na het corso zijn de praalwagens bovendien te bewonderen in Haarlem.

Aalsmeer Flower Festival

Juni

Aalsmeer is met haar beroemde veiling het kloppende hart van de bloemenstreek. Tijdens het Aalsmeer Flower Festival kan je naast genieten van muziek en activiteiten ook het werk van getalenteerde bloemenarrangeurs bewonderen.

Varend Corso Westland

Juli

De prachtige versierde boten van Varend Corso Westland varen in 3,5 dag langs onder andere Naaldwijk, Maassluis, Den Haag en Delft. Het corso heeft elk jaar een ander thema en ook op de wal langs de route is genoeg te doen.

Flower Parade Rijnsburg

Augustus

Elke tweede zaterdag in augustus rijden praalwagens, met bloemen versierde personenauto’s en muziekwagens tijdens de Flower Parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Honderden soorten bloemen worden door professionele arrangeurs verwerkt in de prachtige creaties.

Bloemencorso Sint Jansklooster

Augustus

Elk derde weekend in augustus staan Sint Jansklooster op zijn kop met theater, muziek en natuurlijk prachtige bloemencorso's. Onze tip: de corso's komen op vrijdag ook 's avonds langs en zijn dan prachtig verlicht.

Bloemencorso Zundert

September

Voor ‘s werelds grooste bloemencorso moet u naar Bloemencorso Zundert. Al sinds 1936 staat daar elkaar jaar het hele dorp op zijn kop en komen de mooiste praalwagens voorbij. Een echte must-see voor liefhebbers van bloemen. Voor dit corso heb je een ticket nodig.

Bloemencorso Lichtenvoorde

September

Vier miljoen dahlia’s worden gebruikt om de corsowagens van Bloemencorso Lichtenvoorde – die soms wel zo groot zijn als een huis - te versieren. Honderden vrijwilligers zijn maandenlang in de weer om spectaculaire wagens te bouwen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen