National Park the Biesbosch
© Nederland Waterland

Het Nationaal Park de Biesbosch is een bijzondere zoetwaterdelta van zo’n 8.000 hectare met een doolhof aan kleine riviertjes en beken. Je kan in dit unieke natuurgebied heerlijk wandelen, fietsen en zelfs kanoën. Ontdek de Biesbosch!

  • Ga varen, fietsen of wandelen en spot bevers, de zeearend en honderden vogelsoorten.
  • Verschillende rivieren komen hier samen en vormen een zoetwaterdelta van maar liefst 8.000 hectare.
  • Boek de Ecolodge en overnacht midden in schitterende natuur.
Adres:
Baanhoekweg 53
3313LP Dordrecht
Toon locatie in Google Maps

Wat kunt u doen bij de Biesbosch?

Nationaal Park De Biesbosch is een van de weinige zoetwatergetijdengebieden ter wereld. Je kan er fantastisch wandelen, fietsen of kanoën door een doolhof van rivieren en kreken. Bovendien is het voor vogelliefhebbers heel bijzonder vanwege de vele soorten watervogels die er komen foerageren.

De bever is het meest bijzondere dier van De Biesbosch. Inmiddels hebben deze knaagdieren al ruim honderd burchten in het waterrijk van De Biesbosch gebouwd. Verder broeden er honderden soorten vogels, waaronder zo’n 20 paren ijsvogels. Ook de zee- en de visarend zijn vaste bewoners, die het hele jaar in het gebied worden gespot. Kortom, de Biesbosch is met recht een waterparadijs.

Activiteiten in De Biesbosch

Wandelen, varen, kanoën, fietsen, vissen, vogelen, paardrijden, zwemmen… het kan allemaal in Nationaal Park De Biesbosch. Het hele jaar door worden excursies met gids georganiseerd, zoals vogeltochten, bevertochten en wandelexcursies. Neem contact op met de bezoekerscentra in Dordrecht en Werkendam om een activiteit te plannen of meer informatie te ontvangen over De Biesbosch.

Bekijk deze video: Nationaal Park De Biesbosch

Meer in de omgeving

Mocht u de stilte van de natuur willen combineren met de drukte van de stad, dan ligt Nederlands oudste stad  Dordrecht op een steenworp afstand. Ook de molens van Kinderdijk zijn beslist een bezoekje waard.

Praktische informatie

De Biesbosch kent 2 bezoekerscentra, te weten:

  • Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, tel: 078 - 630 5353
  • Biesbosch MuseumEiland, Werkendam Hilweg 2, 4251 MT Werkendam, tel: 0183-5004 009

Maak een digitale reis door Nederland Waterland

Ontdek in 360 graden de waterrijke steden van Nederland, de mooiste natuurgebieden en de watericonen die geschiedenis hebben gemaakt. Maak je klaar voor een onvergetelijke belevenis en ervaar alles wat dit mooie waterland je te bieden heeft. Start de unieke ‘water experience’

Vond je dit interessant? Ontdek meer