Ontdek de Deltawerken

Bezoek de grootste stormvloedkering ter wereld in Zeeland: de Deltawerken. Deze unieke constructie moet een watersnoodramp zoals in 1953 voorkomen. De Oosterscheldekering is met 3 kilometer het langste onderdeel. In de buurt bezoekt u Deltapark Neeltje Jans en het natuurgebied de Oosterschelde waar u meer leert over de natuur boven en onder het water.

De Deltawerken

Ontdek een van de zeven wereldwonderen; ‘s werelds grootste waterkeringsproject.

Lees meer

Een hotel in Zeeland boeken

Boek een hotel met uitzicht op de Zeeuwse duinen en zee.

Bekijk het aanbod

Zeeuwse duinen en Deltawerken Tour

Fietsen langs de mooiste stranden en door de mooiste stadjes... dat is fietsen in Zeeland.

Lees meer

Meer informatie over de Deltawerken

De Deltawerken zijn gebouwd na de watersnoodramp in 1953 om het Zeeuwse land te beschermen tegen de zee. Het is de grootste stormvloedkering ter wereld en deze unieke constructie is een bezoek meer dan waard! De Oosterscheldekering is met zijn lengte van 3 kilometer en zijn 65 pijlers het meest indrukwekkende en bekendste onderdeel van de Deltawerken.

Leer alles over de Deltawerken in Deltapark Neeltje Jans, een themapark over water. Kinderen spelen hier in de waterspeeltuin en er is zelfs een orkaansimulator.

Ontdek ook de omgeving van de Deltawerken en geniet van de unieke natuur boven en onder water in Nationaal Park Oosterschelde of ga surfen bij de Brouwersdam. Zeker met harde wind en flinke golven is een bezoek aan de Deltawerken een geweldige belevenis.

Kaart van Zeeland